Fleur (14 jaar) in

Ruzie

Mn ouders zijn al een jaar gescheiden en ik kan er wel mee leven. Ik heb een oudere broer en die is nogal koppig en schreeuwt erg vaak en slaat en schopt mij ook soms als die erg boos is. Bij mijn vader thuis doet die dat bijna nooit omdat die er veel aan doet, terwijl hij het bij mijn moeder wel doet omdat zij er minder aan doet. Ook maken mijn moeder en mijn broer erg vaak ruzie als hij ergens weer geen zin in heeft. Hij scheldt haar dan heel vaak uit en trapt haar ook. Soms moet ze dan ook huilen en dan gaat hij gewoon verder met gamen.
Heeft iemand misschien tips over wat ik kan doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
1 dag geleden

Lieve Fleur, Wat knap dat je ons hebt gevonden en hier je verhaal wil vertellen. Ik kan me goed voorstellen dat het erg lastig voor je is als je broer zo boos is. Mijn broertje heeft ook dat soort buien gehad. Dan zat hij of alleen maar op zijn kamer te gamen dagen achter elkaar, of hij was beneden en dan alleen maar lelijk aan het doen en ruzie aan het zoeken. Hij heeft mij gelukkig nog nooit lichamelijk pijn gedaan, maar de dingen die hij riep als hij boos was deden wel zeer. Hij deed dit vooral bij mijn… Lees verder »

Renée
3 dagen geleden

Hey lieve Fleur, Wat goed dat je het forum hebt gevonden en je verhaal durft te delen. Wat zit je in een vervelende situatie zeg! Ik herken best wel goed hoe jij je voelt. Mijn oudere broer was ook vaak boos en koppig. Hij sloeg mij inderdaad ook wel eens als ik vervelend was of als we ruzie hadden. Wat voor mij heel erg hielp was om dit met hem te bespreken. Waarom hij dit deed en hoe ik het vond dat dat gebeurde. Ook hielp het voor mij om te praten met mijn ouders en er samen voor te… Lees verder »