CurlyHair (15 jaar) in

Roze brilletje

Waarom is alles goed wat mijn stiefvader doet.
Hij is zo attent, behulpzaam en aardig. Hij doet blijkbaar nooit iets verkeerd. Nee, dat doen wij, de kids. Maar ja, die arme man moet ook zo verschrikkelijk wennen. Wij niet zeker…
Tegen hem moet altijd bedankt gezegd worden, of een blijk van waardering. Maar als wij iets doen, dan hoort dan gewoon bij het gezinsleven en is verder niet bijzonder.
En als ik tegen mijn moeder zeg dat ze door een roze brilletje kijkt, slaat het nergens op.

(Bij het eerste stuk spat het sarcamse er van af)

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lucide.nu
Lucide.nu
7 jaren geleden

Beste Phyleen

Het is vaak vanzelfsprekender als eigen ouders of kinderen iets doen en voor je stiefvader niet altijd om dat te moeten doen.
Je moeder wil daarom waarschijnlijk dat jullie hem waarderen. En ik vind trouwens wel dat jullie ook complimentjes verdienen als iets goed gaat, dat doen ouders in de regel te weinig. Ik wil je een compliment geven dat je dit bespreekt, heel tof! Probeer het thuis ook eens met je moeder en stiefvader.. vaak weten ze het niet dat je ermee zit maar probeer het dan rustig te vertellen en niet als je kwaad bent. Succes!

Phyleen
Phyleen
7 jaren geleden

Hey Curlyhair, hoe shit is dat zeg, ik begrijp heel goed hoe je je voelt en hoe lastig het is voor jou om aan die nieuwe situatie te wennen, zeker als je niet echt de steun van je moeder hebt. Misschien dat je je moeder de open brief aan alle gescheiden ouders van Nederland kunt laten lezen, daarin staat mooi omschreven dat het belangrijk is dat je wordt betrokken bij het opbouwen van een nieuw leven en een nieuwe situatie. Je kunt m vinden op https://www.villapinedo.nl//2012/09/20/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/. Hoop dat je er iets aan hebt!