N (19 jaar) in

Relatie met moeder

Hey allemaal,

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar oud was. Vervolgens, een jaar later, had m’n moeder alweer een nieuwe vriend en toen gingen we samen wonen met die nieuwe vriend (heel ver weg van waar ik geboren ben). Vervolgens, weer een jaar later, is m’n broertje geboren!! ❤️ We hebben dus dezelfde moeder, maar twee verschillende vaders. Daarna, weer een jaar later, gingen onze moeder en de vader van m’n broertje ook scheiden. We zijn toen weer terug verhuisd naar de stad waar ik geboren ben. Ik was toen een jaar of 8. Daarna is m’n moeder ongeveer 10 jaar lang alleen geweest (op een paar hele korte relaties na).

Nu ongeveer 2 jaar geleden, kreeg m’n moeder voor het eerst in hele lange tijd weer een echte relatie met een man. Die relatie heeft één jaar geduurd en is op een vreselijke manier geëindigd. Toen die relatie net geëindigd was, dus nu ongeveer een jaar geleden, toen kreeg m’n moeder alweer een nieuwe vriend. Met die vriend is m’n moeder nog steeds samen. Gisteren heb ik van mijn moeder te horen gekregen dat zij met die vriend wil gaan SAMENWONEN. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het doodeng vind en ook een hele slechte keuze vind. Ik ben zelf al wel 1,5 jaar het huis uit, maar m’n broertje woont nog wel thuis.

Ik vind het heel moeilijk om mezelf open te stellen voor die vriend van m’n moeder. En dat zorgt soms dan weer voor wat spanning tussen m’n moeder en mij (en soms ook voor een klein beetje spanning tussen mij en die vriend van m’n moeder). Maar voor mijn gevoel gaat die vriend toch wel weer weg. Dus ik merk aan mezelf dat ik me ook gewoon niet wil open stellen voor hem. Daardoor lukt het me soms niet om gewoon echt aardig te doen tegen die vriend van m’n moeder. (Ik kan me wel gedragen, maar heel aardig doe ik niet).

Verder hebben m’n moeder en ik ook gewoon een beetje een ingewikkelde relatie. Er is enorm veel gebeurd. (M’n moeder en ik kunnen bijvoorbeeld niet zo goed praten samen). Maar we houden wel gewoon heel veel van elkaar. ❤️

Ik heb al een super fijne Buddy waar ik contact mee heb, maar ik was benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen, of die tips voor mij hebben.

Veel liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
13 dagen geleden

Hi lieve N, wat goed dat je je verhaal hier deelt! Ik ben blij dat je ook al een super fijne buddy hebt om mee te praten, maar logisch dat je je afvraagt of er nog meer mensen zijn die zich herkennen in jouw verhaal! Je vertelt dat jij en je moeder een ingewikkelde relatie hebben, omdat er in al die jaren zoveel is gebeurd. Dat herken ik zelf ook heel erg. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik vier jaar was en ondertussen ben ik achttien. Mijn moeder heeft daarna niet zoveel verschillende relaties gehad, maar is ongeveer 13… Lees verder »

N
N
13 dagen geleden

Hey lieve D,

Super bedankt voor je lieve reactie!! ik vond het heel fijn om je berichtje te lezen.

Wat fijn dat jouw moeder vorig weekend is getrouwd!! Ik hoop dat het een hele fijne bruiloft was en ik wens je het allerbeste

Liefs,
N

D
D
17 dagen geleden

Hey, Wow wat een verhaal, en ik moet zeggen, behalve dan het heen en weer verhuizen herken ik deze situatie heel erg. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 6 was, en mijn moeder kreeg de ene nieuwe relatie na de andere. Op het begin was het wel leuk, alles beter dan mijn vader, maar mijn jongste zusje ging zich keer op keer zo hechten aan de nieuwe mannen. Na de 4e relatie van mijn moeder trok ik het ook niet meer. Ik vond het vreselijk dat mijn zusje steeds teleurgesteld werd en ik had er simpelweg geen zin meer… Lees verder »