() in

Rekening houden met ons

Hoi,
Mijn ouders zijn nu ruim vijf jaar gescheiden. Mijn vader is altijd heel boos op mijn moeder geweest en kan haar en haar vriend nauwelijks verdragen. Hij is niet perse onvriendelijk (ook niet erg vriendelijk) tegen mijn moeder maar vermijd haar wel. Er hangt altijd enorme spanning als ze er wel allebei (moeten) zijn, vooral bij papa. Dit merk ik ook als ik iets over mijn moeder vertel, bijvoorbeeld wanneer ik iets leuks met haar heb gedaan. Ik heb hier enorm last van en ik vind het dus ook moeilijk om zoiets aan mijn vader te vertellen terwijl het soms ook belangrijke dingen zijn waarvan ik wel wil dat mijn vader het weet.
Afgelopen had ik het met mijn vader over de scheiding en de spanning zoals ik net heb beschreven. Hij zei toen dat hij niets wilt veranderen aan het contact met mijn moeder. Ik vertelde hem toen dat ik (en mijn broer) er echt last van hebben waarop hij zei: ”Dat is dan maar zo.”
Mijn vader heeft psychiatrische problematiek en ik weet dat hij nooit de vader zal zijn die ik graag zou willen, dat probeer ik te accepteren. Ik weet alleen echt niet hoe er mee om moet gaan dat hij geen rekening wilt houden met mij en mijn broer, hij doet ons pijn en hij wilt hier niets aan veranderen. Heeft iemand tips voor me?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments