Belle (11 jaar) in

Reistijd

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 jaar was: een hele tijd geleden dus, maar ik zit er nog steeds mee. Er zijn heel veel mensen die me willen helpen en dat is heel fijn!

Ik zit alleen met een ding: mijn vader is verhuisd naar ***!
Terwijl mijn moeder in *** woont!
En nu moet ik ongeveer 1 uur in de auto zitten van papa naar mama!
En dat is heel lang. Ik kan nu niet meer even snel op en neer reiden als ik ben vergeten. En dat gebeurd nog best vaak
Ik heb de ene keer ballet bij mama en de andere keer heb ik ballet als ik bij papa ben! En dan heb ik dezelfde spullen nodig. En dan vergeet ik weleens wat en dat is super vervelend!

heeft iemand tips?

liefs,
Belle

7
Reacties

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MaudBelleSarahNineSanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maud

Ik heb er zelf ook last van maar mijn ouders wonen dichter bij elkaar. Ik heb een lijstje met alles wat er op staan met wat ik mee moet nemen en als je dan moet inpakken haal je de lijst er bij.

Belle
Belle

super bedankt allemaal!

Hier heb ik echt iets aan!

liefs,
Belle ❤️

Sarah

Hoi Belle, Wat goed dat je je vraagt deelt op het forum! Ik herken je verhaal heel goed. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 8 was. Mijn broertje, zus en ik waren om het weekend bij mijn vader en doordeweeks altijd bij mijn moeder. Na een jaar of twee kreeg mijn vader een nieuwe vriendin. Dit was een hele leuke vrouw en zij had twee dochters. Mijn stiefmoeder woonde in een dorp dat een uur en een kwartier rijden was vanaf mijn moeder. Na een aantal jaar zijn mijn vader en stiefmoeder gaan samenwonen, ze zijn in de buurt van… Lees verder »

Nine

Hi lieve Belle, Ik zie dat je al hele fijne reacties hebt gehad met goede tips, super! Wat je schrijft is echt super herkenbaar, vooral dat je je spullen wel eens vergeet, vervelend is dat hè! Toen ik net zoals was als jij nu, woonden mijn ouders ook 1 uur uit elkaar, wat een reis was dat elke keer zeg. Hoe vind jij de reis? Je vraagt om tips zodat het wat beter gaat met je spullen denk ik hè, klopt dat? Ik wil je dan heel erg graag laten weten dat jij dit nog helemaal niet allemaal zelf hoeft… Lees verder »

Sanne
Sanne

Hoi Belle, Wat goed dat je dit forum hebt gevonden om je vraag te stellen. In je berichtje leg je uit dat je het wisselen tussen papa en mama lastig vindt. Ik herken mij hier heel erg in, want ik vond dit ook altijd moeilijk. Mijn vader en moeder wonen ook ver uit elkaar. Misschien kun je jezelf tijdens de autoreis bezig houden met iets leuks? Of bijvoorbeeld je huiswerk maken? Dat deed ik vroeger altijd. Ik kan me ook voorstellen dat je spullen heen en weer nemen best wel lastig is. Toen ik nog jonger was ging ik dan… Lees verder »

Fiene Bakx

hee!
heb het erover met je ouder, die vinden vast een oplossing en vraag of je soms wat meer spullen mag voor je ballet zodat je een aantal dingen ook kan laten liggen.
praten helpt altijd

x fiene

Xamira

Heei Belle, Ik snap heel goed hoe vervelend het is om telkens al je spullen mee te moeten nemen als je naar één van je ouders gaat. Ik denk dat heel veel kinderen van gescheiden ouders dit irritant vinden. Toen ik nog op de middelbare school zat vergat ik ook de hele tijd m’n schoolboeken van de ene naar de andere ouder mee te nemen. Ik kon er niet meer zo goed tegen, dus toen heb ik samen met mijn ouders een lijstje gemaakt met daarop alles wat ik elke meer mee moest nemen. Misschien helpt het jouw ook om… Lees verder »