Noah (18 jaar) in

Rechten voor mij en zusjes

Beste lezers,

Mijn vader staat op het punt mij en mijn gezin te verlaten. Ik denk dat ik hem hierom niet zou kunnen vergeven dus zou ik graag advies krijg of het verstandig is contact met hem te houden of niet.

Daarbij heb ik twee jongere zusjes van ongeveer tien jaar. Welke financiële rechten hebben zij? Want mijn moeder zal het niet redden het huis en dergelijke basisbehoeften te financieren.

Ook voor hen zou ik graag willen weten of het verstandig is contact te houden met de vader of niet. Een van hen is gehecht aan de vader, de ander ziet een aantal grote fouten van hem in en is naar hem toe verbitterd geraakt.

Ik hoop dat iemand mij hier advies over kan geven!

Met vriendelijke groet,

Noah

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yannick
Yannick
8 jaren geleden

Beste Noah, Bedankt voor je bericht op ons forum, top dat je om advies vraagt! Ik heb namelijk ongeveer hetzelfde meegemaakt. De situatie klinkt dan ook zeer herkenbaar voor me. Ik was zelf erg boos op mijn vader. Hij was vreemdgegaan. En ook al liep het niet meer in het huwelijk/de relatie tussen mijn ouders; het komt toch hard aan. Je wilt zoiets niet geloven in eerste instantie. Ik koos ervoor om er te zijn voor mijn moeder (en broertje). Thuis, bij hun. Ook voelde ik woede richting mijn vader, waarna ik heb enkele maanden niet heb willen zien. Dit… Lees verder »

Anouk
Anouk
8 jaren geleden

Hoi Noah, Allereerst super goed dat je je situatie wilt delen en om advies durft te vragen. Mijn vader heeft ook het een en ander gedaan wat niet echt te vergeven is, dus ik herken mijzelf wel in jou. In eerste instantie is het denk ik belangrijk dat je echt naar jezelf gaat luisteren. Wat wil je zelf? Wat zijn jouw behoeftes op dit moment? Ik kan mij voorstellen dat je emoties op dit moment erg hoog zijn, omdat je er midden in zit. Misschien voelt het voor jou goed om even geen contact met je vader te hebben, om… Lees verder »