M. (14 jaar) in

Radeloos

In het kort leg ik mijn verhaaleven uit. Mijn ouders zijn in mei 207 overeengekomen dat zij uit elkaar gaan. Mijn moeder heeft het vermoeden gehad dat ik misbruikt werd door mijn vader. En heeftdat met de halfzus van mijn vader besproken maar ook met mijn toenmalige 15 jaar oude zus. Na 4 maanden werd mijn vader door de politie opgehaald. 2 jaar heeft het geduurd, voordat de rechtbank en politie verteld dat mijn vader vrij wordt gesproken. Ook is door de politie een aantal zaken gevonden en bevestigd dat mijn zusje niet de waarheid sprak en dat mijn moeder de leider was van het verhaal tegen mijn vader. Ik ben heel ziek geweest omdat het veel pijn heeft gedaan en ik mijn vader al jaren niet heb mogen zien. GGD jeugdzorg zegt tegenstrijdiger dingen dan kinderbescherming. Ik durf mijn vader niet aan toespreken. Ik zit tussen mensen van mijn moeder. En die veroordelen mijn vader. Ik ben radeloos.

Wat kan ik doen….. Mijn vader haat mijn moeder. En wil ze niet meer spreken… Mijn zus die houd vol dat zij is misbruikt. Terwijl de werkelijkheid ” het onderzoek” aangeeft dat zij niet naar waarheid verklaart !! Ik wil me vader weer zien en spreken… Maar weet het niet meer….. Ben radeloos en bang.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jan
Jan
9 jaren geleden

Liefe M, Wat er ook gebeurt ,ook als je als vader dit mee maakt, dan is contact met jouw ook al is het weinig het beste cadeau wat je hem kunt geven.Doe het niet voor hem maar doe het voor je zelf je hebt er recht op. Je vader zal altijd van je houden en hopen op contact. De liefde voor jouw stopt nooit. Helaas heb ik het zelfde mee gemaakt als je vader en geloof mij niks zou mij meer blij maken dan contact met mijn kinderen en zal altijd wachten op het moment dat zij aangeven de ze… Lees verder »

R+P+E
R+P+E
10 jaren geleden

Lieve radeloos

jouw vader houdt van jou, hoe hij ook over je moeder mag denken. Zelf kennen we deze situatie maar al te goed, daarom: neem voorzichtig contact opmet je vader. Misschien kun je de vertrouwenspersoon van school je laten helpen. Maar zoek je vader op. En kijk met hem en/of je moeder om therapie te krijgen om dit een plekje te geven.
We vinden je moedig, zeer moedig. We denken aan je.

HJ
HJ
10 jaren geleden

Lieve M, Je zit in een heel erg lastige situatie. Het ziet er uit als een verschrikkelijke vechtscheiding, waarbij je moeder geen middel schuwt om je vader zwart te maken. Wat me opvalt, is dat je de leugens doorziet. Hierin toon je, dat je mentaal sterk bent. Sterker dan je zus, die misschien wel de leugens als waarheid ziet. Bij haar is mogelijk sprake van het ouderverstotingsyndroom. Daar is op internet veel over te vinden. (http://www.ouderverstoting.nl/artikelen/PHoefnagels_14102002_verscheurde_kinderen.htm) Als kind heb je recht om contact met beide ouders te hebben. Je bent ouder dan 12, en je zou voor de rechter kunnen… Lees verder »

evy
evy
10 jaren geleden

Hoi, M. Wat een heftig verhaal zeg! Ik kan mij goed voorstellen dat je radeloos bent. Ik vind het knap dat je hier je verhaal doet en ik denk dat villapinedo met jou kan meedenken voor een oplossing. Ik zou naar je gevoel luisteren. Als jij graag contact zou willen leggen met je vader dan moet je dat proberen. Maar ik snap dat het lastig is omdat anderen je vader veroordelen. Misschien kan je als je daar aan toe bent mensen uitleggen dat je graag contact met je vader wilt en dat je zelf je oordeel geeft als je hem… Lees verder »

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi M., Ik ben echt even stil van je verhaal. Ik kan me zo goed voorstellen dat je radeloos bent, en bang. Wat ik je op je hart wil drukken: je bent hier aan het goede adres. Helaas komen dit soort situaties vaker voor. Het belangrijkste om te weten is dat jij NIETS fout hebt gedaan. Jij hebt nooit om deze situatie gevraagd, en je hebt ook nooit de macht gehad om de gedachten van je moeder en je zus te veranderen. Jij hebt hier nooit om gevraagd en had er niets aan kunnen veranderen! Je bent bang om je… Lees verder »