Lara (15 jaar) in

Pijn

Hoii, mijn ouders zijn ongeveer 1/1.5 jaar gescheiden en mijn vader bleek al best lang een spaanse vriendin te hebben in Spanje. Mijn vader ging het huis uit en me zus en jk bleven bij me moeder. Inmiddels zijn we verhuisd. Eerst had ik niet zoveel contact met mijn vader maar later werd dat iets meer. Maar mijn zus denkt over deze situatie heel anders en mijn moeder is het eens met me zus. En soms als ik naar mn vader ga of als ik iets met hem afspreek dan maken me zus en moeder opmerkingen over rm dat is echt vervelend want het is gewoon 2 tegen 1.

En ik vind het gewoon vervelend wat er allemaal is gebeurd en het kwetst me wel en het doet me wel pijn dat me zus en moeder zo soms doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lara
Lara
10 jaren geleden

Dankjewel Tessa en Simon voor de reacties. Ik heb er welleens over gepraat alleen dat werd geen succes, het liep alleen maar uit op geschreeuw en een huilende moeder en twee huilende dochters helaas. Daarom durf ik er ook niet meer over te beginnen, omdat ik niet wil dat het weer zo loopt. En het opshrijven van dingen is misschien ook een goed idee. Bedankt voor de tips

Simon
Simon
10 jaren geleden

He Lara, Wat een vervelende situatie. Ik had een soortgelijke situatie toen ik ook jou leeftijd was, alweer 2 jaar geleden. Je kunt het beste duidelijk maken dat je het zo niet leuk vind, en dat het jou pijn doet dat je moeder en je zus zo doen. Het maakt niet uit of ze gelijk hebben of niet, het is niet leuk. Ik ben het eens met Tessa. Je kan je gevoelens in een brief schrijven of tegen ze zeggen, bijvoorbeeld na het avondeten een keer. Als je rustig duidelijk maakt wat er volgens jou speelt en hoe jij je… Lees verder »

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Lara, Ik kan me voorstellen dat het jou pijn doet dat je zus en moeder zo op jou reageren als je naar je vader wil of bent geweest. Dat zij boos zijn op hun ex/vader, dat is hun keuze. Maar het is niet eerlijk om jou erop af te rekenen als jij dat niet zo ervaart… Heb je dat wel eens tegen ze gezegd? Misschien vind je het lastig om te zeggen, althans, dat lijkt het mij tenminste omdat je misschien ook geen zin hebt in ruzie en misschien ook wel een beetje begrijpt waarom ze boos zijn. Als… Lees verder »