nico (18) in

Ouders weigeren te communiceren

hoi, mijn ouders zijn 1.5 jaar gescheiden nu en rust heerst nog altijd niet. mijn vader ging vreemd wat heel veel verdriet opleverde bij mijn moeder, die daar nog steeds over in zit. mijn probleem is dat beide weigeren te communiceren met elkaar. soms als mijn vader wat beweert te vragen via mail aan mijn moeder zegt zij niets binnen gekregen te hebben en andersom en wordt er een poging gedaan om mij en mijn zusjes als tussenpersoon te gebruiken. als oudste weiger ik dit voor mijzelf en voor hen. als er zon situatie ontstaat waarin mijn vader vindt dat hij negeerd wordt besluit hij zijn alimentatie in te houden en omdat mijn moeder heel krap bij kas zit, en 2 van de 3 kinderen full-time heeft ontstaat er dan verschrikkelijk veel paniek tot er zelfs geschreeuwd wordt dat wij terug moeten naar ons vader. ik wil niet als tussenpersoon gaan werken dat kost naar mijn mening te veel energie en pijn omdat beide niet 100% betrouwbaar meer zijn maar ik vindt toekijken hoe de één de ander zoiets flikt ook heel lastig, heeft iemand raad?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emilia
16 dagen geleden

hoii Nico, Wat goed dat je een berichtje hebt geplaatst! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 17 was dus ik begrijp goed hoe vervelend het kan zijn om de scheiding zo bewust mee te maken. Je krijgt van alles mee over geldzaken en allemaal andere dingen waar je eigenlijk niks mee te maken wilt hebben. Mijn ouders gebruikte mij en mijn broer ook vaak als tussenpersoon. Ik heb in die tijd samen met mijn broer ook aan mijn ouders aangegeven dat wij dit niet wilde doen. Misschien kun jij proberen aan je ouders uit te leggen dat ook al ben… Lees verder »

Jet
Jet
19 dagen geleden

Hi,
Ik ken het heel goed!
Ik snap echt hoe je je voelt..
Ene kant voel je een soort verandwoording, aan de andere kant wil je er niet tussen staan omdat je weet dat toch een van de twee het niet wilt.
Ik weet zelf ook niet hoe ik hier mee om moet gaan….

Kaylee
19 dagen geleden

Hoi Nico, Wat goed dat je het forum gevonden heb en het verhaal wilt delen. Ik herken jou verhaal zo erg. Mijn vader is ook vreemdgegaan en mijn moeder heeft tot op de dag van vandaag er verdriet van. Ik ben enigkind en werd ook altijd als tussenpersoon gebruikt, als postduif noem ik het. Bij mijn ouders ging het ook meestal over geld. Ik vind het knap dat je nu al aangeeft dat je niet als tussenpersoon wil fungeren. Wat mij heeft geholpen is steeds maar weer aangeven dat jij dit niet kan, dat het iets is tussen je ouders… Lees verder »