Jason (14 jaar) in

Ouders Luister!!

Beste Gescheiden ouders van Nederland,

Via deze weg wil ik jullie allemaal zeggen stop met jullie belang boven die van ons te zetten. Ja jullie kunnen niet door 1 deur, ja jullie haten elkaar, ja jullie mogen elkaar niet. Dat weten we maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen!
Mijn vader heeft 2 jaar geleden een einde gemaakt aan zijn leven. En waarom omdat mijn moeder koste wat kost. mij bij hem weg wilde houden. Jarenlang rechtszaken etc simpel gezegd me moeder werkte alles tegen en me vader wil aan alles meewerken. Eindstand bij me moeder wonen en me vader 1 keer per week zien en met geluk in de vakantie bij hem mogen zijn. Maar mijn moeder luisterde niet. Dus elke keer ruzie als me moeder mij niet naar me vader liet gaan.
Totdat mijn vader er niet meer tegen kon en een einde maakte aan zijn leven. Mijn moeder was niet eens verdrietig. Ik kon het niet geloven me wereld storte in.
Ik heb de dagboeken van me vader gelezen die hij mij achterliet. Want hij wilde mij laten zien dat hij alles had geprobeerd. Ik woon nu in een pleeggezin want ik ben niet alleen me vader kwijt ook me moeder want die wil ik nooit meer zien. Als ze nou had geluisterd of gewoon mij had laten gaan naar me vader. Was hij er nu nog dat weet ik zeker! Als je dit ooit lees mama had geluisterd.

Dus ouders van Nederland STOP met ruzie maken en elkaar of een ouder frustreren. Maar luister naar ons wij kinderen hebben ook iets te willen en zeggen.
Groetjes Jason

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jason
Jason
9 jaren geleden

Hallo allemaal, Dank jullie wel voor de reacties. Ik had het niet verwacht! Ik zie reacties waarvan ik niks begreep. Maar mijn broer heeft het me uitgelegd. Ik weet niet waar ik moet beginnen dus ik begin maar gewoon ergens. Mijn moeder rechters jeugdzorg kinderbescherming van Den haag ik heb er niks aan gehad. Niemand die naar mij en me vader hebben geluisterd. Mijn moeder heeft alles weten te manipuleren. Ik ben niet dom ofzo ik weet precies wat er zich heeft afgespeelt. Dat ik me richt tot me moeder is duidelijk. Want ook jeugdzorg en de kinderbescherming zeggen toch… Lees verder »

evy
evy
9 jaren geleden

Hoi Jason,

Wat ontzettend moedig en knap dat jij je verhaal hier gedeeld hebt!
Je hebt helemaal gelijk. Ouders moeten hun eigen belangen niet voorop zetten.
Hoe moeilijk het soms ook is, het belang van het kind gaat voor.

Heel veel sterkte en weet dat je altijd bij villapinedo terecht kan.

Veel liefs

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Jason, Ik vind het echt heel erg om te lezen wat er bij jou is gebeurd. Ik kan me voorstellen dat je zoveel emoties altijd bij je draagt, omdat je boos bent of dat je niet begrijpt waarom sommige dingen zo gegaan zijn… Weet dat je altijd je hart kunt luchten bij Villa Pinedo. Ik vind het heel mooi dat je hier een oproep doet aan ouders. Helaas zijn er toch veel ouders die echt niet begrijpen hoeveel impact hun geruzie en eigen belang kan hebben. De rollen zijn omgedraaid: de ouders zijn de kinderen. Sorry ouders die dit… Lees verder »

Fransebulldog
Fransebulldog
9 jaren geleden

Heel heftig en herkenbaar verhaal. Ikzelf als vader van drie kinderen en 11 jaar geleden gescheiden zie nu op dit moment ook 2 van de 3 niet. Ze zijn alleen inmiddels volwassen echter een eigen mening hebben ze niet althans niet in het bijzijn van hun moeder. Van jongs af aan heeft mijn ex de kinderen haar wil opgelegt. Nooit heeft ze mij willen informeren over schoolprestaties etc. Ook mochten de kinderen vanaf 14 jaar van haar zelf beslissen of ze naar me toe wilden gaan. Onlangs nog heeft ze mijn oudste zoon van 23 jaar gevraagt nu eindelijk eens… Lees verder »

Olivier
Olivier
9 jaren geleden

beste Jason, ik ben zelf een papa van twee dochters die men op dezelfde manier behandelt als jij. Ik zie ze momenteel helemaal niet, en ze worden nog tegen mij opgezet. Het is een hel om daarmee te leven! Je kinderen zijn het dierbaarste. Als men dat wegneemt zijn mensen tot veel in staat. Ik begrijp je papa. Je papa heeft een signaal gegeven. In de eerste plaats voor jou… je bent voor hem het dierbaarste wat er op deze wereld is en zonder dat kon hij niet verder. Maar daarnaast is er een signaal naar de maatschappij en vooral… Lees verder »

Jan
Jan
9 jaren geleden

Beste Jason,

it jouw verhaal nu net midden in de nacht te lezen. Heel veel sterkte, jongen!! Je doet een prachtige oproep aan alle gescheiden ouders in Nederland. Een oproep die een enorme indruk maakt. Weet dat er door jouw oproep in ieder geval een aantal ouders een verstandiger keuze zullen maken. Weet ook dat jouw oproep een hart onder de riem is van heel veel kinderen. Uit de grond van mijn hart wil ik je bedanken voor de moed dat je jouw verhaal hier hebt willen delen. Je bent een topgozer!!!!!!

Jan
Jan
9 jaren geleden

Lieve Jason, Ik zit hier met tranen in mijn ogen na het lezen van je verhaal, wat goed dat je het zo hebt weten te verwoorden. Maar bovenal wat erg dat je op zo’n manier je vader moet missen waardoor je ook het contact met je moeder hebt verbroken. Ik als vader in een situatie waarin de moeder van mijn jongste zoontje er ook alles aan doet om hem bij me weg te houden heb je brief op mijn facebookpagina gedeeld in de hoop dat de mensen in mijn vriendengroep na zullen denken als ze ooit zouden gaan scheiden. Ik… Lees verder »

katja
katja
9 jaren geleden

Helaas kan ik ook andere verhalen dat je moeite doet voor je kind en je ex zijn nieuwe partner verkiest boven het kind omdat hij geen eigen mening heeft en eigen wil en alles laat bepalen door nieuwe partner die jaloers is heeft triest voor het kind die snapt dit niet!!
Veel sterkte voor alle kinderen

Berrt
Berrt
9 jaren geleden

Soms moet je er voor kiezen om het contact met je kinderen te stoppen. Niet omdat je dat zelf wil, maar om jezelf te beschermen. En je doet het voor de kinderen, die willen ook geen vader die er aan onderdoor gaat. Het is soms heel pijnlijk met dat gemis te moeten leven, maar als je – zoals in mijn geval ook – een ex heb die op alle punten tegenwerkt, waarbij elk initiatief in haar richting ( ook van anderen ) averechts werkt, dan heb je het punt bereikt, dat je het even zo moet laten. En als ze… Lees verder »

m
m
9 jaren geleden

Ik ben zo’n ouder
Het is een gevecht met mezelf geweest
maar ik heb besloten dat mijn dochter niet onder mijn gevoelens mag lijden
En gevoelens die heb je een heel scala
Ik heb vaak op mijn tong moeten bijten
mijn vriendin zei wat wil je
gelijk of geluk
Ik ga voor geluk
en geef niet toe aan wraakgevoelens
wat heb je daar aan
sterkte lieverds

michaja
michaja
9 jaren geleden

Beste Jason,
Wat knap van jou dat jij dat zo goed weet te verwoorden, ik ben een gescheiden moeder maar wil zeker wel dat mijn kinderen hun vader zien. Maar ondanks dat jij je moeder niet wil zien zal er misschien wel een reden voor haar gedrag zijn dan alleen dat ze niet wilde dat je vader niet met zag.

Heel veel sterkte en wijsheid voor jou.
Michaja

Marsha
Marsha
9 jaren geleden

Hi Jason,

Wat heb je een duidelijke oproep gedaan zeg ‘Aan Alle Gescheiden Ouders van Nederland’! Dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Ik heb je bericht ook op Facebook gezet: https://www.facebook.com/VillaPinedo zodat zoveel mogelijk ouders jouw tekst kunnen lezen.

Sterkte Jason en je kan je altijd aansluiten bij Villa Pinedo als je vaker wilt schrijven of workshops aan volwassenen wilt geven met andere jongeren: om zoveel mogelijk volwassenen bewust te maken.

Groetjes Marsha

Emma
Emma
9 jaren geleden

Beste Jason,

Wow. Dank je wel voor het delen van je verhaal. Heel erg heftig, ik kan me niet voorstellen hoe vreselijk dat geweest moet zijn.

Je hebt helemaal gelijk!! In alles wat je zegt. Eigenlijk vind ik dat alle ouders van Nederland jouw berichtje zouden moeten lezen, dat zou de wereld een stuk beter maken.

Heel veel sterkte, en nogmaals dank voor het delen van je verhaal.

Liefs,
Emma