Debby (24 jaar) in

Ouders bij verjaardag

Hoihoi,

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 9 jaar oud was. Ik vond het een vechtscheiding, maar mijn ouders denken daar anders over. Zij vinden dat zij ‘normaal’ uit elkaar zijn gegaan. Nu kunnen zij elkaar alsnog niet zien of spreken. Ik heb mijn verjaardag een paar maanden terug gevierd (in mijn eigen woning) en de vraag die ik terugkrijg van beide ouders is of de ander ook komt. Met als gevolg dat er maar 1 ouder is geweest. Ik zou graag willen dat beide ouders kunnen komen naar – voor mij – belangrijke gebeurtenissen. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Debby
Debby
6 maanden geleden

Lieve allemaal,

Wauw! Wat een reacties! Bedankt voor alle tips en voor jullie verhalen. Ik ga denk ik binnenkort een gesprek aan met beide ouders om te zeggen hoe ik er over denk. Ik ben benieuwd hoe zij reageren en als ik nog vragen heb, dan kom ik zeker terug!

Bedankt!

Janne
6 maanden geleden

Lieve Debby, Wat onwijs goed dat jij deze vraag stelt op het forum! Ik vind het echt heel dapper van je. Zelf herken ik je verhaal ook. Bij mij ging het namelijk zo: mijn ouders gingen uit elkaar. Het was een echte vechtscheiding. Bij mij gaven ze dit wel toe. Toen ik jarig was vroeg ik om het bij 1 ouder te kunnen vieren. Dit wilde ze echt niet. Ik liet dit toen maar links liggen. Nu ben ik net geslaagd en heb ik bijna mijn diploma uitreiking. Ik heb aan hen gevraagd of ze beide mee komen. Dit willen… Lees verder »

Lotte
6 maanden geleden

Lieve Debby, Bedankt voor je berichtje op het forum, wat fijn dat je dit hier deelt! Super jammer dat niet je beide ouders op je verjaardag zijn geweest, ik snap heel goed dat je dat graag zou willen. Ik denk dat dat voor de meesten voor ons wel geldt, het is toch fijn als je belangrijke momenten met beide ouders kunt delen! Ik vind je situatie heel herkenbaar. Zelf heb ik jarenlang mijn verjaardag twee keer gevierd, een keer bij mijn vader en een keer bij mijn moeder. Hun contact is door de jaren heen wisselend geweest en sinds mijn… Lees verder »

Daniëlle
6 maanden geleden

Lieve Debby, Bedankt voor je berichtje hier op het forum. En wat vervelend je ouders zo stroef met elkaar omgaan. Zelf heb ik daar ook vaak last van gehad. Van groep acht musical tot profielwerkstuk presentatie tot diploma uitreiking: er was altijd drama, en vaak was er slechts één van de twee. Laatst heb ik mijn 21 diner gevierd, en ik was er klaar mee: ik heb ze allebei uitgenodigd en ze uitgelegd dat ik ze er heel graag allebei bij wil hebben. Gelukkig deden ze dat, en dat betekende heel veel voor me. Toch voelde ik me tijdens mijn… Lees verder »

Vivian
6 maanden geleden

Lieve Debby, Dank je wel voor jouw berichtje op ons forum, wat fijn dat je ons gevonden hebt. Ik zie dat je van Charlotte als een mooie reactie hebt gekregen, wat fijn! Ik vind het echt heel vervelend voor je dat je uitgerekend op je verjaardag moet dealen met dit gedoe. Gebeurd dit op meerdere momenten? Ik denk dat je misschien de situatie van Yvon wel een beetje herkent: https://www.villapinedo.nl/blog/ouders-komen-samen-naar-diplomauitreiking/ Ik was zelf drie jaar toen mijn ouders uit elkaar gingen, dus van deze tijd of daarvoor kan ik me niet echt veel herinneren. Het was geen prettige scheiding (als… Lees verder »

Charlotte
6 maanden geleden

Beste Debby, Wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden om je vraag aan ons te stellen! Ja vervelend is dat he! Ouders die elkaar nog steeds niet onder ogen kunnen komen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 2 was. Dus van de scheiding zelf weet ik niet zo veel meer maar in de jaren daarna kwam ook nog veel gedoe met zich mee. Gelukkig vinden mijn ouders dat zelf ook. Ook mijn ouders konden elkaar moeilijk zien, met uitzondering misschien het slagen van school. Maar dan zaten ze ook ver uit elkaar. Ik vind dat heel erg als… Lees verder »