Mijke (13 jaar) in

ouder in buitenland

Hallo,
Soms hou ik het thuis even niet meer vol. Mijn ouders zijn vanaf ik 5 jaar was gescheiden en mijn vader woont nu al 6 jaar in Curacao. Grote kans dat hij daar met mijn stomme stiefmoeder nooit meer naar huis komt. Mijn ouder krijgen nu waarschijnlijk een rechtzaak omdat mijn vader minder alimentatie wilt betalen, namelijk niet meer dan 50 euro per kind. (Mijn broertje en ik zijn kinderen van mijn vader, ik heb ook een halfzusje van mijn stiefvader) dat is niet veel omdat hij dan maar 100 euro oer maand betaald. Het lijkt soms alsof hij niks meer voor me over heeft. We hebben elkaar zo vaak op whatsapp en Skype beloofd meer contact op te nemen, maar hij neemt geen initiatief. Mijn ouders mogen elkaar niet. Mijn moeder is heel open Nasr mij toe over mijn vader(soms op een vervelende manier, maar dan geef ik dat aan dat ik het niet leuk vind) ik zie mijn vader nooit en ik zal er alles voor doen dat hij maar één keer op mijn verjaardag komt… Daar op vakantie gaan alleen of met mijn ouders is geen optie. Mijn oma wil er allemaal niks van weten. Zei blijft altijd alleen het goede zien aan mijn vader. Dat vind ik niet erg, maar soms jammer dat ik er met niemand over kan praten. Vriendinnen heb ik genoeg, dat is het probleem niet. Ze snappen het alleen niet en ik heb geen gevoel dat ik door hun begrepen word. Met mijn ouders/broertje/familie en stiefvader wil ik er niet over praten. Ik wil gewoon weten wat ik moet doen. Dag in dag uit word ik hiermee geconfronteerd. Nu ik ouder ben wou ik alles weten wat er tussen mijn ouders was, maar ik heb niemand om mijn hard naar uit te storten. Er is gewoon niemand met zo’n probleem.
Xx Mijke

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
7 maanden geleden

he mijke, ik heb het zelfde probleem als jou maar dan heb ik geen broertje en heb ik geen halfzusje maar halfbroertje.ik was 1,5 toen ze gingen scheiden. hij belde me oppeens terwijl hij dat nooit doet en zij dat hij inneens getrouwd was en een baby kreeg… en ik geloofte dat in eerste stantie natuurlijk niet maar toen was het dus echt. ik was heel erg geschrokken! we hadden na 2 jaar eindelijk weer eens afgesproken, hij kon niet meer dus vroeg hij of het de andere dag kon en toen wouden we de tijd afspreken enzo en we… Lees verder »

Gea
Gea
8 jaren geleden

Hallo Meiden, Wat herkenbare stukken lees ik in jullie berichten! Ik ben een moeder van een zoontje (bijna 8). Ik voed nu 6 jaar alleen mijn zoontje op, Omdat de vader van mijn zoontje een Fransman is het voor ons lastig een omgangsregeling te treffen. Nu is het zo dat hij zich niet betrekt met zijn opvoeding qua contact zoeken of financieel. dit is erg lastig en verdrietig voor mijn zoontje want hij mist hem. in eerste 5 jaar ben ik er flink achteraan geweest om het contact te herstellen tussen hem en zijn zoon. hij belooft het wel te… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hallo Mijke, Dankjewel voor je berichtje. De laatste zin in je berichtje raakte me heel erg. Dat niemand zo’n probleem had. Die gedachte kan je heel alleen laten voelen en soms ook radeloos. Ik dacht ook dat iemand hetzelfde mee gemaakt had moeten hebben om mijn hart bij te kunnen luchten. Maar uiteindelijk leerde ik dat dat niet het belangrijkste is. Het is belangrijk dat er iemand naar je luistert en met je meeleeft. Natuurlijk kan het prettig zijn om met iemand te praten die ook gescheiden ouders heeft, in plaats van ouders die nog bij elkaar zijn. Maar elke… Lees verder »

Nina
Nina
9 jaren geleden

Hee Mijke, Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Wat erg dat je soms het gevoel hebt dat je vader niet zoveel voor je over heeft. Misschien helpt het jou als ik je vertel dat ik dat gevoel ook wel eens heb. Ik probeer wel eens voor ogen te houden dat het waarschijnlijk niet zo is wat ik denk maar dat mijn vader gewoon af en toe niet zo goed weet hoe hij het moet aanpakken. Als je het ziet zitten op naar je vader uit te spreken hoe je je voelt dan is het inderdaad een idee om hem… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hi Mijke, Bedankt voor je berichtje hier op het forum. Heel dapper dat je die stap hebt genomen en ik denk dat er vast wel jongeren zijn die zichzelf in jouw verhaal kunnen herkennen (helaas). Ik kan me voorstellen dat je het gevoel hebt dat je er met niemand over kunt praten, omdat anderen het niet zo goed kunnen begrijpen. Ze reageren niet op de juiste manier, niet op de manier die jij nodig hebt. Naarmate je ouder aan het worden bent, word je jezelf steeds meer bewust van wat je nodig hebt, wat je mist en hoe de situatie… Lees verder »