Sabine (23) in

Oude patronen

Mijn ouders zijn nu bijna 5 jaar gescheiden. Mijn moeder zorgde er voor de scheiding altijd voor dat mijn vader op de hoogte was van alles wat er binnen het gezin gebeurt maar sinds de scheiding moet hij dit zelf doen. Hier is hij echter niet zo goed in en hoe trots hij ook is op zijn dochters, hij heeft geen idee waar hij eigenlijk trots op is. Hij kan heel goed vertellen over zijn eigen dingen maar luisteren naar verhalen van anderen zit er niet echt in. Ik heb hem gevraagd om meer naar mij te luisteren en ik heb brieven geschreven en op zo veel manieren geprobeerd kenbaar te maken wat ik van hem nodig heb als vader en dat gaat dan even goed maar daarna vervalt hij weer in zijn oude patronen.
Ik vind dat ik mij gelukkig mag prijzen met een vader die, op zijn manier, erg zijn best doet voor zijn kinderen maar toch is het soms niet goed genoeg. Ik weet ondertussen dat ik hem niet kan veranderen dus ik probeer bij mijzelf te accepteren dat hij zijn best doet maar dit lukt niet altijd. Hoe accepteren jullie niet perse de scheiding van jullie ouders maar vooral de bijkomstige gevolgen? Misschien is de vraag die ik heb meer, hoe gaan jullie om met een ouder die jullie niet ‘ziet’?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NicoleJeliciaAnique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole

Lieve Sabina, Bedankt voor je heldere verhaal, ik begrijp je heel erg goed! Ik vind het echt super knap dat je vertelt dat je je gelukkig mag prijzen met een vader die zijn best doet, ik snap ook heel erg goed dat dat niet altijd goed genoeg is. Dat iemand zijn best doet betekent niet altijd dat dat voldoende is voor jou. Zelf heb ik een moeder die altijd het allerbeste wilde voor ons als kinderen. Ze wilde mij en mijn broers/zussen echt alles gaan geven wat we nodig hadden. Helaas is dat niet gelukt, ook al deed ze alles… Lees verder »

Jelicia

Lieve Sabina, Dit vind ik echt een hele goede vraag en hier moest ik ook echt even goed over na denken! Inderdaad waar het om gaat is om het doorbreken van patronen. Ik ken dit zelf ook heel erg dus ik hoop dat je iets aan mijn advies hebt:). Mijn ouders zijn al 15 jaar uit elkaar en inderdaad wat jij zegt herken ik heel erg. Na de scheiding ben ik bij mijn moeder blijven wonen en heeft mijn vader eigenlijk nooit iets gevraagd aan mij of écht met mij gesproken. Heus wel op zijn manier, en hij bracht mij… Lees verder »

Anique

Lieve Sabine, Dankjewel voor het berichtje op het forum. Ik herken wat jij schrijft heel goed, vooral dat het even goed gaat maar het oude patroon vervolgens weer terug komt. Zelf vind ik dit ook nog altijd lastig om mee om te gaan, je kan iemand per slot van rekening ook niet veranderen. Wat mij heel erg helpt is er over blijven praten. Zowel met de ouder zelf, maar ook met mensen die dichtbij je staan. Dit kan natuurlijk ook op het forum zijn, zodat je een beetje kan zien hoe andere mensen hier in staan. Ook al kan je… Lees verder »