Opa was mijn beste vriend

Hallo alweer dit is mijn 2de brief in mijn vorige brief ging het over mijn woonsituatie dat niet gied ging maar nu gaat het over iets anders ik wil het hebben over mijn familie ik heb nog maar 1 oma mijn andere opa was mijn beste vriend maar helaas is hij nu dood ik mis hem super erg en mijn andere oma en opa heb ik nooit gekend

Gr esmee

Reacties

5 Reacties op "Opa was mijn beste vriend"

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Robin
Advies van jongeren

Hoi Lieve Esmee,

Wat naar om te lezen dat je jouw opa zo erg mist. Ik heb naar mijn overleden opa een brief geschreven en deze in een fles in zee gegooid. Klinkt heel filmachtig, maar daardoor kon ik het zo mooi afsluiten. Wellicht zou dit voor jou ook werken. Misschien zou je met je oma eens kunnen kletsen en mooie verhalen delen over je op.

Ik hoop dat je mooie herrineringen aan hem hebt en deze kunt houden.

Liefs Robin

Leeftijd
20
Felicia
Advies van jongeren

Lieve Esmee, goed dat je een berichtje plaatst op het forum. Gecondoleerd met je opa! Mijn opa is laatst ook overleden en ik heb het daar ook nog steeds moeilijk mee. Ik was ook heel vaak bij hem. Ik heb een foto van hem in mijn slaapkamer staan zodat ik af en toe even mijn momentje kan nemen en aan de goede en leuke momenten kan denken die ik samen met hem heb meegemaakt. Ik praat er ook heel vaak met mijn familie over om het verdriet te kunnen verwerken.

Liefs en veel sterkte,
Felicia

Leeftijd
16
Amélie
Advies van jongeren
Lieve Esmee, Wat erg voor je dat je opa is overleden, gecondoleerd… Ik begrijp wel hoe jij je voelt, het is heel lastig als je die speciale band niet meer hebt. Toen mijn oma overleed was ik ook heel erg verdrietig en ik voelde me niet lekker die periode. Op een gegeven moment ben ik met mensen erover gaan praten en dat luchtte heel erg op. Ik heb ook eens flink uitgehuild bij mijn moeder en okk dat was heel erg fijn eigenlijk, hoe gek dat misschien ook klinkt. Iedereen verwerkt zoiets anders, maar vaak helpt het niet om je… Lees verder »
Leeftijd
17
Emmeline
Advies van jongeren
Lieve Esmee, Bedankt dat je je probleem durft te delen op het forum! Ik hoop heel erg dat we een beetje kunnen helpen (-: Wat heftig dat je opa is overleden, ik snap heel goed dat je daar verdrietig van bent. Soms helpt het bij dit soort gebeurtenissen om je gevoel eruit te laten via andere manieren. Misschien hou je van muziek maken, van tekenen of sporten? Is er iets wat jij heel leuk vindt om te doen, waar je je beter door voelt? Aan de andere kant is het goed als je met mensen praat over je gevoel. Kan… Lees verder »
Leeftijd
15
Mehtab
Advies van jongeren
Lieve Esmee, Wat vervelend dat je opa overleden is. Dat is echt heel jammer, vooral omdat hij je beste vriend was.. Ook best vervelend dat je je andere opa en oma niet hebt gekend. Maar gelukkig heb je nog wel een oma. Ik heb ook nog maar een opa en een oma en ik zou het ook heel erg vinden als ze zouden overlijden. Maar misschien is het goed als we ons concentreren op de mensen die we nog wel om ons heen hebben en te genieten van onze tijd met hen. Misschien zou je je opa minder erg missen… Lees verder »
Leeftijd
22