Anna (21 jaar) in

om wie gaat het hier eigenlijk?

Hoi,

Mijn ouders zijn al best lang gescheiden, maar toch vind ik het af en toe nog best moeilijk. Vooral op de belangrijke momenten. Het is namelijk zo dat mijn ouders niet normaal met elkaar om kunnen gaan ook niet als ze in dezelfde ruimte zijn en niets tegen elkaar zeggen. Dus het wordt kiezen, of de een of de ander.

Nu nadert er weer zo’n belangrijk moment en zowel mijn vader als mijn moeder laten weten dat ze het belangrijk vinden dat ik het vier. Maarja, wie nodig je dan uit? Mijn vader mag van mijn moeder wel komen als zijn vrouw maar niet meekomt. Mijn vader wil wel komen maar alleen met zijn vrouw, want zij hoort bij haar. Ik vraag me steeds meer af: om wie gaat het hier eigenlijk? En als dit het gevolg is, waarom zou ik nog iets vieren?!

Kennen jullie dat ook? Hebben jullie zelf een voorbeeld of een goede oplossing / advies om er mee om te gaan? Ik bedenk me steeds; hoe doen anderen dat, ik kan toch niet de enige zijn met zulke ouders?!

Ik hoor het graag!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mandy
Mandy
8 jaren geleden

Hoi Anna, Ook ik begrijp je situatie heel goed. Mijn ouders zijn al een lange tijd uit elkaar, (ik was drie jaar), maar nu is er nog steeds drama als er een gelegenheid zich voordoet waarbij (eigenlijk) beiden ouders aanwezig moeten zijn. Mijn vader is hertrouwd en mijn moeder en mijn stiefmoeder mogen elkaar niet terwijl mijn ouders wel redelijk normaal tegen elkaar kunnen doen. Omdat mijn stiefmoeder vaak moeilijk doet heeft mijn vader al een paar belangrijke gebeurtenissen van mij en van mijn broer gemist. Zo heeft mijn vader een uur voor mijn diploma uitreiking afgebeld omdat mijn stiefmoeder… Lees verder »

Mieke
Mieke
8 jaren geleden

Hallo Anna, Ik herken me ook helemaal in jouw situatie en heb helaas geen goed antwoord op je vraag. Mijn vader heeft inmiddels een nieuwe vrouw, mijn moeder geen nieuwe man. Mijn moeder heeft op zich redelijk contact met mijn vader, maar wil niets of in ieder geval zo weinig mogelijk met mijn stiefmoeder te maken hebben. Inmiddels zijn ze nu zo’n 6 jaar uit elkaar en is iedere belangrijke gebeurtenis voor mij vervelend geweest in de zin dat ik elke keer moet kiezen wie er bij is. Mijn moeder zegt op zich niet dat ze niet wil komen als… Lees verder »

Anna
Anna
8 jaren geleden

Hoi Marleen, Dankje voor je reactie! Blij dat ik niet de enige ben :)! Ik heb besloten om mijn moeder maar te vragen. Ik vind, en dat is in mijn situatie zo, dat mijn moeder meer voor me doet dan mijn vader. En hoe zielig mijn vader ook doet, hij heeft ook nooit echt interesse. Heb bij hem altijd het gevoel dat hij alleen maar wil ‘pronken’. En ik weet dat ik mijn moeder echt heel erg zou kwetsen. Dus tja, zo is de situatie dan nou eenmaal.

Marleen
Marleen
8 jaren geleden

Beste Anna, Ik herken me he-le-maal in deze situatie. Mijn ouders hebben elkaar letterlijk niet meer gesproken sinds de scheiding en het enige moment dat ze elkaar zien is als mijn vader ons komt ophalen. Zelfs dan krijgen ze het voor elkaar om nog te schreeuwen tegen elkaar. Ik zou willen dat ik je een oplossing kan geven voor dit probleem, maar die heb ik zelf ook niet echt. Zowel mijn ouders als de jouwe zijn gewoon te egoïstisch om te zien dat het om JOUW verjaardag gaat. Niet om hun stomme relatieproblemen. Wat ik altijd maar doe is heel… Lees verder »