Nog steeds in de war

Mijn ouders gaan uit elkaar, (surprise!) ik zag het al aankomen. Maar zoals mijn onderwerp al zegt. Wtf, ik weet niet wat ik moet! Mijn ouders gaan niet met ruzie uit elkaar ofzo. Maar ik ben nog steeds in de war. Help?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NicoleNadineDemiMaureen Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maureen
Advies van jongeren
Maureen

Lieve Anne, Wat goed van je dat je je verhaal hier deelt. Ik kan heel goed voorstellen dat je nu denkt: ‘wat moet ik hiermee?’. Toen mijn ouders gingen scheiden was er ook ‘niks aan de hand’, ze hadden nooit ruzie en alles leek altijd heel gezellig bij ons thuis. Wat mij heeft geholpen om te wennen aan het idee is om met mijn vader én mijn moeder te praten over wat er aan de hand is. Ik stelde heel veel vragen, zoals: ‘waarom gaan jullie scheiden, en waarom hadden jullie nooit ruzie?’ Door met je ouders te praten kunnen… Lees verder »

Leeftijd
22
Demi
Advies van jongeren
Demi

Lieve Anne, Wat vervelend voor je dat je ouders uit elkaar gaan… Ondanks dat je het zag aankomen, kan het alsnog heel hard binnen komen! Zo fijn dat je ons forum al hebt gevonden en dat je een berichtje hebt geplaatst. Ik herken dat “wtf” gevoel ook echt! Het lijkt wel alsof er door een scheiding allemaal emoties door elkaar gaan lopen. Tenminste, zo voelde het bij mij. Verdriet, boosheid, angst, onbegrip, zorgen… En misschien zelfs ook opluchting? Het kan van alles zijn en daar raak je van in de war. Dat is oprecht helemaal niet raar! Achteraf heb ik… Lees verder »

Leeftijd
21
Nadine
Advies van jongeren
Nadine

Hoi Anne, bedankt voor je berichtje op ons forum. Ik was al wat ouder toen mijn ouders gingen scheiden, maar ik weet nog goed dat ik het stiekem wel zag aankomen. Mijn ouders hadden vaak ruzie en mijn moeder zei dan vaak tegen me dat ze nog weleens bij mijn vader weg zou gaan. Ze deed dat nooit, dus ik geloofde haar niet meer als dat zei. Tot het moment kwam dat ze écht wegging.. Ik was ook totaal in de war en ook al dacht ik al een paar jaar dat mijn ouders uit elkaar zouden gaan, was het… Lees verder »

Leeftijd
26
Nicole
Advies van jongeren
Nicole

Lieve Anna, Wat fijn dat je hier om hulp zoekt, goed dat je dat doet! Ik begrijp dat je in de war bent door de scheiding van je ouders, wat vervelend! Het klinkt ook best logisch dat je in de war bent aangezien er geen ruzie is. Zelf was ik 4 jaar toen mij ouders gingen scheiden. Ik snapte er helemaal niets van, ‘MIJN ouders horen toch bij elkaar?’, dacht ik. Ik dacht dat een aantal jaren, tot ik besefte hoe verschillend ze eigenlijk waren. Wat zou jij op dit moment graag willen? Zou je het fijn vinden als je… Lees verder »