mieke (12 jaar) in

nieuwe vriendje van mam

Hee ik ben mieke,
Mijn ouders zijn anderhalf jaar gescheden. Mij moeder was vreemdgegaan. Mijn vader ging helemaal stuk. Met mijn broer en broertje kon ik niet praten ze klapten dicht als ik er iets over vroeg. Mijn ouders gingen gewoon normaal met elkaar om. Op school waren er een paar vriendinnen waar ik het erover kon hebben maar ik werd ook gepest. Kijk daar is mieke, mieke huilt alweer, mieke doet net alsof het heel erg is. Mijn moeder deed zo anders. Na een tijdje ging het slechter tussen mijn ouders, ze hadden wel eens ruzie maar nu kunnen ze elkaar niet eens zien. Mijn moeder was dus vreemdgegaan… je zult denken oke dat kan. Maar henk (de vriend van mama) is 17 jaar ouder als mama. ik vind hem saai… oud… versufd… maar wat moet ik ermee? Het zal me echt niet lukken om dat te veranderen, maar daar kan ik mee leven. Wat ik wel erg vind?… laatst moest henk mama en mij ophalen van een activiteit bij het handbal Hij liep naar binnen en ik zag iedereen kijken en vragen wie is dat? Waarom komt hij hier? Ik kon wel door de grond zakken… het liefst kon ik dat ook… mama heeft het niet eens door!!! Oja dat ook mama is alleen maar met henk bezig. Als ik of mijn broertje iets vraagt geeft ze nooit antwoord want henk is belangerijker… je zult denken verman je maar dat is heel moeilijk als je eigen moeder je het gevoel geeft dat je niets waard bent…. kan iemand me helpen???

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi lieve Mieke, Wat dapper dat je hier je verhaal deelt! Ik moet zeggen dat ik er kippenvel van kreeg. Ik herken het gevoel namelijk heel erg. Toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg, wilde ik hem absoluut niet zien. Ik verafschuwde hem, ik schaamde me voor hem. Ik vond hem echt niet leuk en ik vond het al helemaal niet leuk dat mama alles voor hem opgaf. Ze leek wel helemaal te veranderen. Ze deed dingen die ze normaal niet deed, was ineens veel van huis of haar vriend kwam juist heel vaak bij ons slapen (soms zelfs stiekem).… Lees verder »

Yannick
Yannick
5 jaren geleden

Lieve Mieke, Wat moeilijk voor je. Ik vind het ten eerste heel moedig en goed van jou dat je het verhaal met ons wil delen, en dat je open staat voor hulp en tips. Goed bezig hoor! Die kinderen op school begrepen niet zo goed wat jij allemaal hebt meegemaakt. Natuurlijk ben je soms verdrietig, ook op school. Dat is heel normaal na een scheiding en heb ik ook gehad terwijl ik toen al 18 was. Trek je niet teveel aan van kinderen die vervelend of lacherig doen als je verdrietig bent. De kinderen die een scheiding hebben doorstaan, zoals… Lees verder »