(16 jaar) in

Nieuwe stiefmoeder

Heyy, Ik heb sinds dat ik 9 jaar ben gescheiden ouders. Papa had al erg snel een nieuwe vriendin. Hier is vanaf het begin erg veel onduidelijkheid over geweest en ik vond haar niet heel vrolijk overkomen. Nog steeds is dit niet zo en ik kan het echt niet met haar vinden. Ze is altijd chagrijnig, kan niks hebben, zeurt om alles en haar hobby is poetsen ofzo?! Alles moet altijd meteen schoon -> VRESELIJK. Ik merk duidelijk verschil als papa alleen is… Maargoed, mijn stiefmoeder dus. Ik heb gemerkt dat ze in mijn broertjes whatsapp kijkt wanneer papa er niet is en er niemand beneden meer is… Wanneer pap nachtdienst heeft en alle kinderen boven zijn, heeft mijn broertje zijn telefoon dus nog beneden liggen. Altijd als papa er dus niet is, is mijn broertje online op whatsapp. Dit kan hij zelf niet zijn want hij ligt dan al te slapen. Ik voel een enorme onmacht en voel een stuk woede. Ik weet echt niet wat ik hier mee moet… Ik durf het pap niet te zeggen omdat ik niet weet of hij er vanaf weet ja of nee…
Heeft iemand misschien tips tegen dit controlerende gedrag?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Joanne
3 jaren geleden

Heyy! Pfoee, wat ingewikkeld! En zo lastig die nieuwe ‘moeders’ die van alles van je willen en van je verwachten dat jij je maar aanpast. Wel heel goed dat je je vraag deelt, dankjewel! Tegelijkertijd is het jammer dat je het niet met je stiefmoeder kan vinden. Misschien dat dat is gekomen doordat zij zo snel na de scheiding van je ouders in jouw leven kwam. Ik heb dat ook gehad, maar ik was nog zo jong (4 jaar) dat mijn stiefmoeder meer als een soort leuke oppas voelde en ik het toen ik jong was prima met haar kon… Lees verder »

Laura
Laura
3 jaren geleden

Lieve Anoniem,  Wat goed en fijn dat jij je verhaal deelt op het forum! Ik herken heel goed de relatie die jij met je stiefmoeder omschrijft. Ik kan het ook niet zo goed vinden met mijn stiefmoeder. En zelfs wat jij zegt over dat ze alles altijd schoon wilt hebben herken ik, mijn stiefmoeder wilt ook gelijk een doekje overal overheen halen. Dus ik snap wel hoe irritaties daardoor kunnen opborrelen. Ik kan mij goed voorstellen dat jij je machteloos en boos voelt in deze situatie. Het lijkt mij ook moeilijk om te voelen dat jouw stiefmoeder aan de spullen… Lees verder »