Anoniem (14 jaar) in

nieuwe situatie

Hee Ik zeg liever niet wie ik ben dus ik zeg maar ik ben Kim dus niet mn echte naam. Ik heb gescheiden ouders en ze zijn gescheiden toen ik 12 was nu ben ik dus 14 maar mijn ouders zijn gescheiden omdat mijn moeder op iemand anders viel. voor mij was dit natuurlijk heel raar want mijn vader en moeder gingen in 1 klap uit elkaar het was gewoon zo ik hoorde geschreew mn ouders waren heel boos mn vader zei alleen je moeder is weer op ……. en toen ging die huilen dat was echt vreselijk Het is dus allemaal heel vaag gebeurt maar nou ja na 1 maand had mijn vader al een nieuwe vriendin ik was echt in de war van alles en heel verdrietig dat verdriet is trouwens nooit opgehouden want voor de scheiding waren er ook veel erge dingen gebeurt maar dat deel ik liever niet. Eerst dacht ik het word vast heel leuk want die vriendin had een dochter en ik mocht Haar erg en ze had ook nog een andere dochter en met haar had ik niet zoveel. Nu woon ik dus om de week bij mn vader en de andere week bij mijn moeder mn vader woont onderhand samen met die vriendin en mn moeder met mijn oom. Maar mijn probleem is dus dat mijn stiefmoeder alles heeft verandert ik moest op haar manier eten we kregen geen snoep alleen chips in het weekend en ik moest alles heel anders doen veel meer klusjes en ik deed heel veel fout en mocht veel minder en ik durfde er nooit wat van te zeggen maar ik vind het niet meer leuk bij mijn vader want ik zie mn stiefmoeder ook vaker als mijn vader dus ja ik wil minder naar mijn vader toe maar ik weet dus niet hoe ik dit moet zeggen want ik kan mensen niet Teleurstellen en ik weet ook niet aan wie ik het alseerst moet vertellen en ik vind het altijd heel erg om een week zonder mijn moeder te moeten ik zit hi et al 1 jaar mee dus ik hoop dat jullie kunnen helpen X kim

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
lisa
lisa
9 jaren geleden

Hi ”kim”,

Ik snap dat je minder bij je vader wilt zijn als je het daar niet leuk vind. Knap dat je dit deeld en bedankt daarvoor. je zou het kunnen vertellen aan beide ouders tegelijk.

Je kan het met veel details kunnen zeggen, maar ook gewoon ” Ik wil minder bij ”papa” zijn” of juist ”ik wil meer bij ”mama” zijn”. Zo zeg je niet dat het eigenlijk om je vader gaat.

Ik wens je heel veel succes!

Groetjes Rachel

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Jemig, wat veel ineens allemaal. Ik kan mij goed voorstellen dat dit allemaal erg wennen voor jou is. Mijn moeder had ook iemand anders en daar gingen wij meteen bij inwonen. Dat is heel moeilijk. Ook omdat dingen ineens heel anders gaan dan dat je eerst gewend bent. Ik vind het in ieder geval heel goed dat je ondanks alles er positief inging. De vriendin van je vader had een dochter die jij ook aardig vond. Nu die vriendin heel veel bij je vader is veranderen er ineens wel dingen. Dat is moeilijk en dat mag je best… Lees verder »

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste ‘Kim’, Wat lastig voor jou dat er zoveel dingen veranderd zijn. Ik snap dat dit erg moeilijk voor je is. De situatie komt mij erg bekend voor, mijn ouders gingen ook uit elkaar omdat een van mijn ouders een nieuw iemand had gevonden. In het begin moest ik daar natuurlijk ook heel erg aan wennen. Ik moest ook vooral wennen aan wat jij schreef, het komt mij daardoor heel bekend voor. Allemaal die kleine regeltjes die je niet gewend bent zijn inderdaad erg vervelend. Het is vooral belangrijk dat jij dit ook aangeeft bij jouw stiefmoeder. Mocht jouw stiefmoeder… Lees verder »