Anoniem (12 jaar) in

Niet mijn bedoeling

Hallo allemaal
Ik heb een beetje ruzie met mijn stiefmoeder en ik lief vaak tegen haar en weet eigenlijk niet waarom ik dat doe. Ik vind het allemaal ook heel erg lastig omdat ik daar haar best wel mee kwets en dat is echt niet mijn bedoeling om haar zo verdrietig te maken. Heeft iemand tips voor mij? alvast bedankt

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeHannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Hoi, bedankt voor je berichtje! Ik kan me voorstellen dat het erg lastig voor je is. Mijn vader heeft meerdere vriendinnen gehad, en het duurde altijd even voordat ik aan ze gewend was. Ik heb nooit echt ruzie met de gehad, maar ik vond het ook altijd erg lastig. Ik vind het al heel knap van je dat je je realiseert dat je haar ook kwetst, en dat je dat eigenlijk niet wil. Ervanuitgaande dat het de partner van je vader is, zou ik je aanraden om er eerst met hem over te praten. Ik weet niet hoe lang ze… Lees verder »

Hannah

Hoi hoi! Goed dat je naar ons hebt geschreven, aan nieuwe stiefouders wennen kan soms moeilijk zijn en soms betekent dat dat het kind niet altijd even aardig is tegen de stiefouder. Maar natuurlijk wil je het liefst er wel snel aan wennen en een goede band opbouwen. Ik denk dat je het misschien moeilijk vindt om je vader met een nieuwe partner te zien, dit kan ook moeilijk zijn. Mijn eerste tip is om naar jezelf te kijken. Stel jezelf de vraag: waarom ben ik soms niet aardig tegen mijn stiefmoeder? Waarschijnlijk kom je er dan achter dat je… Lees verder »