Anouk (15) in

Niet meer het hele weekend willen

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1 was en eigenlijk is het altijd zo geweest dat ik om het weekend naar m’n vader ging. Vroeger vond ik dat allemaal oke, maar de laatste tijd wil ik in het weekend dingen doen met vrienden en heb ik geen zin om de hele zaterdagavond bij m’n vader en stiefmoeder op de bank niks zitten te doen, terwijl al mn vrienden feestjes hebben. Ook met sportwedstrijden is het altijd gezeik, want ik wil na de wedstrijd graag nog even gezellig met m’n team zitten, maar vaak moet ik meteen weer weg naar m’n vader toe. Ik heb ook nooit een hele goede band gehad met m’n vader, dus ik vind het heel moeilijk om met hem hierover te praten, omdat ik het gevoel heb dat ik hem teleurstel. Heeft iemand tips over hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet meer het hele weekend hoef, maar bijvoorbeeld gewoon af en toe een keertje?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
8 dagen geleden

Hoi Anouk, Allereerst, dank je wel voor het delen van je verhaal! Ik begrijp uit jouw verhaal dat je graag lol wilt hebben met vrienden, zowel na een wedstrijd als ’s avonds als er een feestje is. Het is erg lastig om dat aan te geven bij jouw vader, want je wilt hem niet teleurstellen. Uit gewenning ga je om het weekend naar hem toe, maar liever zie je dat anders. Benthe heeft gereageerd op jouw verhaal met een inkijkje in haar wereld met haar moeder. Hopelijk heb je wat aan haar tips! Graag vertel ik je ook een beetje… Lees verder »

Benthe
14 dagen geleden

Lieve Anouk, Wat goed dat je je vraag hier op het forum stelt! Je geeft aan graag wat minder vaak naar je vader te willen gaan en het lastig vindt om dit met hem te bespreken. Ik kan me voorstellen dat je dat lastig vindt. Ik heb dit zelf ook meegemaakt met mijn moeder. De band tussen mij en mijn moeder was ook niet heel goed. Ik had vaak veel ruzies met haar en op gegeven moment zorgde dat ervoor dat ik niet meer bij haar wilde zijn. Mijn moeder kon niet zo goed naar mij luisteren en daarom vond… Lees verder »

Anouk
13 dagen geleden
Reply to  Benthe

Dankjewel Benthe, voor je reactie! Ik heb het er al vaker met mijn moeder over gehad, maar we hebben nooit echt actie ondernomen, als ik het zo mag noemen. Ik denk dat ik het wel fijn vind om m’n vader een tijdje minder/niet te zien, maar ik ben wel een beetje bang hoe die daarop gaat reageren. Ook vind ik het lastig dat ik enig kind ben en dus geen broer of zus heb, waarmee ik samen in gesprek kan. In ieder geval ga ik praten met mijn moeder en kijken hoe we het op kunnen lossen. Dankjewel!
Liefs, Anouk