Anoniem (15 jaar) in

Niet het gevoel dat we een gezin zijn

Mijn ouders zijn al zo lang als ik me kan herinneren gescheiden, en hebben allebei een nieuwe relatie. Mijn vader heeft met zijn nieuwe vriendin van kinderen, een jongen van 5 en een meisje van 2. Mn ouders wonen ver uit elkaar (twee uur met de trein) en daar door zie ik het gezin bij mn vader maar eens in de twee weken. Het gezin van mijn vader is dus altijd samen, terwijl mijn leven doorgaat. Ik heb het er heel moeilijk mee dat ze me niet het gevoel geven dat we een gezin zijn van 5, maar 4 ik. Ik heb al geprobeerd om het hier met mijn vader over te hebben maar hij doet simpelweg geen moeite. Van mijn moeder kan ik ook geen hulp verwachten. Wat kan ik doen?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JasmijnAniqueGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jasmijn

Lieve Anoniem, mijn vader en moeder zijn al sinds mijn tweede uit elkaar. Ik had niet echt het besef dat ze uit elkaar waren, omdat ik zo jong was. Mijn vader kreeg een nieuwe vriendin en ik vond het opzich wel leuk na zeven jaar ging het weer uit mijn wereld stond op zijn kop. Ik had net iemand die ik vertrouwde en dan is dat ineens over ik heb vaak gehuild. Die stiefmoeder kreeg een nieuwe man met vier kinderen ik zat daar heel erg mee, omdat ik het gevoel had dat ze zich helemaal op dat gezin ging… Lees verder »

Anique

Lieve Anoniem, Dankjewel voor je berichtje op het forum! Dit vind ik een erg lastige situatie en vind het daarom ook knap dat je dit op het forum wilt delen. Zelf heb ik geen half broertjes of zusjes, maar wel twee stiefbroers en een stiefzus en ik herken het gevoel wat jij omschrijft wel. Ik had soms wel eens het gevoel alsof ik er niet helemaal bij hoorde. Zelf vond ik het heel prettig om het hier over te hebben met een vriend of iemand anders die dicht bij me staat. Zelf vind ik het heel lastig om het hier… Lees verder »

Gerjan

Hee anoniem, Wat goed van je dat ons forum hebt gevonden voor je vraag! Het is inderdaad heel moeilijk om te zien dat het leven doorgaat zonder jou. Ik heb heel slecht contact met mijn beide ouders en mijn leven ging ook door maar dat van hun ook. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik een onderdeel was van het nieuwe gezin van mijn moeder. Hoe hard ik men best ook deed het klopte gewoon niet, ik was in dit geval het 5e wiel aan de wagen. Uiteindelijk heb ik dit kunnen accepteren omdat ook zij ver bij… Lees verder »