Yazzie (23) in

Niemand die mij begrijpt

Hi!

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik (ong) 14 jaar was. Om te vertellen in max. 1500 karakters wat er de afgelopen 9 jaar heeft gespeeld gaat niet lukken dus hierbij de beknopte versie van mijn verhaal;

Mijn vader had na de scheiding al gauw een nieuwe partner. De situatie was al schokkend maar vooral omdat ik geen stiefmoeder maar een stiefvader kreeg en ze samen gingen wonen. Tijd om eraan te wennen kreeg ik helaas nauwelijks. Om niemands gevoel te kwetsen deed ik precies wat er van mij verwacht werd. Ik ging elk weekend naar mijn vader, doordeweeks bleef ik bij mijn moeder. Ik deed vanaf het begin af aan vriendelijk tegen mijn vaders vriend ondanks dat hij negatief is over elk onderwerp dat aan bod komt. Ik ondersteun sinds mijn eerste baantje mijn ouders financieel wanneer nodig. Omdat ik enigskind ben voel ik mij (nu nog steeds) heel alleen, in mijn directe omgeving is er niemand die mij begrijpt. Mijn stiefbroers en stiefzussen zie of spreek ik nooit. Als mijn familie mij aanspreekt over de situatie van mijn ouders benoemen ze altijd dat ik ‘geluk’ had dat er geen ruzie was geweest of vragen ze of mijn moeder niet al een nieuwe vlam heeft. Mijn gevoel is vaak somber en leeg. Elke dag ben ik moe en kan ik mijn bed bijna niet uitkomen. Ondanks dat de scheiding van mijn ouders al langere tijd geleden is worstel ik er nog steeds mee. Na wat Googlen stuitte ik op deze site.

Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij. Alvast bedankt!

Groetjes, Yazzie

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bente
8 dagen geleden

Hey Yazzie, Dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Ik hoop dat je herkenning zult vinden op het forum. Ik vind in ieder geval wel herkenning in wat jij vertelt. Je vertelt dat je niemand wilde kwetsen, aardig deed tegen je vader zijn vriend terwijl hij vaak negatief is en dat je ouders financieel ondersteunt. Mijn situatie is anders, maar ik heb me ook veel aangepast aan mijn ouders. Ik hield mijn emoties altijd voor mezelf en deed ook altijd netjes wat er van me verwacht werd. Nu ik ouder ben, kom ik erachter dat ik veel heb opgekropt. De… Lees verder »

Chenna
12 dagen geleden

Hey Jazzie, Allereerst wil ik je zeggen dat je voor 1500 karakters een sterk verhaal hebt neergezet! Het moet heel lastig voor je zijn geweest om zo snel te schakelen na de scheiding. Zelf heeft mijn moeder na de scheiding een vriendin gekregen. Wat voor mij hielp was om erover te praten met mijn destijds mentor op school en dicht bij mezelf te blijven. Het is mijn moeders keus haar als vriendin te nemen niet de mijne. Ik heb wel de keus om haar te accepteren binnen ons gezin. Dat is wat ik heb gedaan, voor mezelf. Je beschrijft ook… Lees verder »

Esmée
12 dagen geleden

Hi Yazzie, Allereerst goed dat je tijdens het googelen bij Villa Pinedo terecht bent gekomen en dat jij jouw verhaal durft te delen. Het is zeker niet altijd gemakkelijk wanneer je ouders scheiden, je daarna al snel een stiefvader erbij krijgt en mensen in je omgeving het eigenlijk niet zo goed snappen. Ik herken veel van jouw verhaal in mijn eigen situatie toen mijn ouders gingen scheiden. Toen snapte ook weinig mensen in mijn directe omgeving hoe het was om gescheiden ouders te hebben of welke gevoelens ik ervaarde. Omdat ik toen zelf een stuk jonger was, was het praten… Lees verder »