Skip to content
Meisje (14 jaar) in

Niemand begrijpt mij

De eerste reactie van mijn vriendinnen, zoveel mensen scheiden wat maakt het uit.

Niemand begrijpt me, hoe ik me voel als mijn ouders zeggen dat ze elkaar haten,
Dat mijn broer zegt dat mijn vader dood moet, ik 2 verschillende verhalen hoor en dan een keuze moet maken over welk verhaal waar is.
Ik ben 14, ik ben niet volwassen, behandel me dan ook niet zo.
Ik ben er niet om jullie op te vangen, om jullie te troosten en te zeggen dat het wel goed komt, dat weet ik zelf geen eens zeker..
Mijn familie is ook uit elkaar gerukt, alsof ik de nachten dat ik wakker werd van jullie geschreeuw ben vergeten. Alsof het mij geen pijn doet.
Jullie kunnen jullie frustraties niet op mij afreageren, ik wil het niet meer horen.
Ik kan niet kiezen, ik ga het ook niet proberen.
Leef er maar mee

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LizeSophieAnne-MarleenMarsha Pinedo Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lize
Lize

Scheiden is zwaar. Het is zwaar voor de ouders, dat klopt. Maar het is voor de kinderen nog veel en veel zwaarder. De kinderen hebben niet gekozen voor een scheiding. Als die hadden kunnen kiezen, hadden pappa en mamma voor altijd goed voor elkaar geweest en altijd bij elkaar gebleven. De kinderen hebben het maar te accepteren. “We gaan uit elkaar.” En niets wat je zegt of doet, zal die beslissing veranderen. Je moet het er maar mee doen. Veel ouders maken de fout om hun kind(eren) te betrekken bij de emoties die zij krijgen door de scheiding. Terwijl het… Lees verder »

Sophie
Sophie

Ik begrijp heel goed hoe je je voelt, dat niemand naar je luistert en je niet begrijpt. Ik begrijp ook wel een beetje dat je ouders het ook niet makkelijk hebben, maar dat ze alles zo op jou afreageren en jou er bij betrekken is zeker niet goed. Praat eens met ze allebei apart, leg je gevoel uit en wat je anders zou willen zien. Wellicht levert het iets op. Dat je vriendinnen je niet begrijpen heb ik ook wel eens, maar als het echt vriendinnen zijn, proberen ze je op z’n minst te begrijpen en ze bedoelen het vast… Lees verder »

Anne-Marleen
Anne-Marleen

Hi meisje, Wat goed dat je je verhaal hier deelt en wat irritant dat je vriendinnen zo reageren! Waarschijnlijk hebben zij zelf geen gescheiden ouders en weten ze dus ook niet hoe het voelt?! Ik begrijp het in ieder geval wel. Ik was van mijn vriendinnen (en nog steeds eigenlijk) de enige met gescheiden ouders. En van de vriendinnen die ik heb die ook gescheiden ouders hebben, hebben hun ouders nooit zoveel ruzie gemaakt als die van mij.. Ik hoop dat vele andere jongeren ook je verhaal lezen en het met je delen. Als je vaker iets kwijt wil, lees… Lees verder »

Marsha Pinedo
Marsha Pinedo

Dank je wel dat je de moed hebt jouw verhaal te vertellen.Het is heel heftig als je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Ik denk dat er wel heel wat jongeren zijn die jouw verhaal wel herkennen.

Als je er meer over wilt schrijven, kan je je aansluiten bij de redactie door je verhaal te mailen naar info@villapinedo.nl.

Groetjes Marsha