Skip to content
depressief meisje (14 jaar) in

Naar wie luistert de rechter?

Ik heb een vraag.
Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader heeft het erg moeilijk. Zo mag de wii, die mijn moeder heeft gekocht nota bene, niet naar mijn moeder. Ook al doen we er niks mee, hij wil het gewoon niet geven.

Maar ik mis mijn moeder heel erg. Ze is vaak ziek en ik zie haar alleen in het weekend. Mijn moeder en ik hebben dus een planning gemaakt, maar mijn vader wijst alles af. Nu willen we naar de rechter gaan, en ik ben 14 maar naar wie luistert de rechter dan het meest. Mijn moeder en mij, of mijn vader.

En heeft iemand mischien een andere oplossing?

Groetjes van depressief meisje

10
Reacties

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Belladeprisief en down girlcharlotteAnnekeEen anonieme jongen Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Bella
Bella

Als jullie inderdaad naar een rechter stappen zal iemand met jou gaan praten. zei willen weten wat ji wil! zonder druk van welke ouder dan ook. En daarop zullen ze en uitspraak doen. Dus als jij 1 van de ouder meer wil zien, en de rechter ziet dat er niks gevaarlijks of wat dan ook daarbij kan gebeuren zal dat ook zijn uitspraak zijn.

Hopelijk heb ik je geholpen. Bella

deprisief en down girl
deprisief en down girl

hi .
als er een rechtzaak komt dan zal je vast met kinderrechter moeten praten die vraag dan dingen een iemand schrijft op computer alles op ik had namelijk ook mijn moeder wilt geen contact nemen met me vader enso , en kom rechtzaak krijg later uitslag ik zou aan je pa vragen of je bij je moeder langer mag logeren telkens opnieuwe vraagt mag meschien ik mag namelijk niet van mijn moeder bij haar slapen al is maar een nachtje sinds bij me pa woon .
sterkte ! xo

charlotte
charlotte

hoi ik ben charlotte.

ik denk dat de rechter naar jullie allemaal luistert.
maar ik weet het niet zeker

Anneke
Anneke

Hoi Meisje, Ik kan me in denken dat je in een hele vervelende situatie zit. Ik weet niet of jou ouders een omgangsregeling hebben gemaakt toen ze gingen scheiden? ( in een omgangsregeling staan afspraken die jou ouders hebben gemaakt over jou. Er kan bijvoorbeeld in staan welke dagen je bij je moeder of vader logeert, wie jou naar de sportclub brengt of andere afspraken) Misschien is het een oplossing om een keer contact op te nemen met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. De Kinder- en Jongerenrechtswinkel kan jou vertellen wat jou rechten zijn en kan jou advies geven, wat jij… Lees verder »

Een anonieme jongen
Een anonieme jongen

Misschien is het ook verstandig om een keer met je vader erover te praten want het lijkt me dat hij jou zo veel mogelijk voor zich zelf wil houden en niet wil verliezen dan kan je hem misschien wel overhalen door te zeggen dat je natuurlijk ook altijd nog genoeg bij hem blijft en als dat ook niet werkt moet je maar inderdaad iets van jeugdzorg of een rechter inschakelen dat het uiteindelijk wel voor mekaar krijgt.

Groetjes, anoniem jongen :p

Anoniem
Anoniem

Hoi Meisje, Wat moedig van jou om hierover te praten. Wat goed dat er een planning is gemaakt wat het mogelijk maakt dat je ook bij je moeder kunt zijn. Erg jammer dat je vader alles afwijst. Het lijkt me heel goed om aan de Rechter te zeggen wat je graag wilt. Dit kan heel moeilijk zijn omdat je ouders er dan zeer waarschijnlijk alletwee bij zijn. Misschien is het wel mogelijk om de Rechter ook alleen te spreken. Je hoeft je nergens voor te schamen en je schuldig over te voelen. Het is juist heel erg belangrijk dat er… Lees verder »

jenny
jenny

Desnoods schakel je jeugdzorg in met t verzoek of ze je ouders willen begeleiden in t sturen als t op jou welzijn aankomt. Ze moeten allebei de zorg over jou naar eer en geweten doen, je mag geen last hebben van hun pijn en verdriet op de manier waarop t nu gebeurt. Dat verdient geen kind.

Neem iemand in vertrouwen ( liefs n volwassen iemand , leraar ofzo ) die voor jou misschien ook iets kan betekenen , bv aankloppen bij n instantie die deze zorg voor je weg kan nemen door bv met beide ouders te praten.

Sterkte …

Meisje, 15 jaar
Meisje, 15 jaar

Hi meisje,

Ik vindt het jammer om te horen dat het zo moet gaan. Ik weet (als het niet verandert is) dat je vanaf je 12de mag zeggen wanneer je bij je moeder of je vader. Dat betekent dat jij nu het voor het zeggen hebt. En als je naar de rechter zou gaan dat die dan wel het meeste naar jouw verhaal zou luisteren, omdat het over jouw gaat, en zoals jeugdzorg zegt “als gaat over wat het beste is voor het kind”. Nog veel sterkte

Sara
Sara

wat ontzettend vervelend zeg! als jij het wilt kun je vragen of je samen met de rechter mag praten, dan kun jij aangeven wat jij het liefste wilt. Erg veel sterkte, Groeten Sara

Roelinde
Roelinde

Hallo meisje,

wat naar voor jou zeg. Je wordt er erg bij betrokken. Gelukkig kunnen jij en je moeder het goed vinden, en dat jullie een planning hebben gemaakt is natuurlijk helemaal super. Maar wat rot voor je dat je vader niet mee werkt. Naar de rechtbank is een goede oplossing, de rechter zal vooral luisteren naar wat JIJ wil. In dit geval dus naar je moeder en jou.

Sterkte! xx