Anoniem (14) in

Mogen ze het mij verbieden?

Hallo,
Ik heb een vraag ik ben een meisje van 14 jaar en blijf liever anoniem.

Mijn verhaal is een beetje te lang om te vertellen dus ik begin maar gelijk met mijn vraag…

Meestal zag ik elke week wel een familielid in het weekend maar sinds dat mijn vader terug bij ons is is alles veranderd.
Mijn ouders verbieden met soms voor drie weken lang om geen familie te zien gewoon omdat ze vinden dat ik het niet verdien.
Dan heb ik het over normale struikelpunten in het dagelijks leven van een tiener: cijfers, een discussie met je ouders etc.
Mogen mijn ouders me verbieden om me familie niet te zien omdat ik het ‘niet verdien’?

Ook al zou dat niet mogen weet ik niet wat ik moet doen…
Ik kan natuurlijk niet zomaar op de fiets stappen en gaan.

Dus ja heeft iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robbert
Robbert
2 maanden geleden

Beste anoniem, Het is zeker een lastige opgave, maar goed dat je in ieder geval de vraag hebt gesteld op dit Forum. Voel je vooral niet schuldig, als jij het hele verhaal wilt vertellen. Hoe meer wij weten, des ter meer wij jou kunnen helpen met jouw vragen. Als jij het lastig vindt om echt alles te vertellen, dan kan je het ook kort houden. Het gaat erom dat we jou kunnen helpen. Ik heb zelf geen problemen gehad met mijn moeder qua dingen verbieden. Ik heb wel vrienden en vriendinnen gehad die in deze situatie hebben gezeten. In het… Lees verder »

R
R
2 maanden geleden

Lieve Anoniem, Welkom op het Forum! Wat fijn dat je je weg hier naartoe hebt weten te vinden en dat je je vraag stelt! Super goed van je! Ik lees dat alles is veranderd sinds je vader terug bij jullie is. Ik kan me voorstellen dat dat lastig voor je kan zijn. Toen mijn ouders gingen scheiden, veranderde ook heel veel voor mij. Plots woonde ik in een ander huis, moest ik wisselen tussen mijn vader en moeder, waren er andere regels en kreeg ik een nieuwe gezinssamenstelling. Ik vond het heel moeilijk om aan alle veranderingen te wennen. Hoe… Lees verder »