Skip to content
Thomas (12 jaar) in

Moeilijk om over te praten

hoi mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder heeft een nieuwe vriend en ik vind het moeilijk om er over te praten hebben jullie tips?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SandraPleunFloorSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sandra

Hoihoi Thomas, Wat goed dat je deze vraag hier op het forum stelt! Dat is al de eerste stap van jou om erover te praten, dat vind ik heel knap van je! Zoals je zei heeft je moeder dus een nieuwe vriend. Is die vriend leuk? Kan je een beetje met hem opschieten? Ik ben namelijk wel benieuwd wat het precies moeilijk maakt voor jou om het hierover te hebben. Wat ik zelf altijd fijn vind is om, als ik niet zo goed over iets kan praten, het op te schrijven. Zo worden dingen voor mijzelf soms duidelijker. Ook heb… Lees verder »

Pleun

Hoi Thomas, Wat goed dat je dit hier deelt! Ik vind het heel knap dat je al de eerste stap hebt gezegd om er toch over te praten. Wat vind je precies lastig on te vertellen? Ik vond het in het begin best lastig dat mijn vader een nieuwe vriendin had en moest hier erg aan wennen. Ik vond het toen niet leuk dat zij er bijna elke dag was. Vind jij ook iets niet leuk aan de situatie? Wanneer ik iets lastig vind om te vertellen dan schrijf ik het altijd op. Dit vind ik een stuk makkelijker. En… Lees verder »

Floor

Hoi Thomas, wat goed en dapper van jou dat jij hier je vraagt stelt op het forum! Ik heb zelf ook gescheiden ouders. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 11 jaar was en ik herken mij heel erg in jouw vraag. Ik vond het zelf ook altijd erg lastig om met andere mensen over de scheiding te praten. Waar ik wel veel aan had was om er met één van mijn beste vriendinnen over te praten en door af en toe mijn gedachten en gevoelens op te schrijven in mijn notities. Zo kon ik een beetje mijn gevoel van mij… Lees verder »

Samantha

Hoi Thomas, Goed dat je je vraag stelt hier op het forum. Lastig dat je ouders gescheiden zijn en je moeder een nieuwe vriend heeft zeg. Ik kan me goed voorstellen dat het nu even wennen is allemaal, en ook dat je het lastig vindt om erover te praten. Weet je wat maakt dat je dit lastig vindt? Ik vond het bijvoorbeeld lastig om met mensen erover te praten omdat ik heel erg bezig was met wat ze van me zouden denken. Ik was bang dat het daar was. Maar achteraf bleek dat dat helemaal niet zo was. Iedereen vond… Lees verder »