Renée (14) in

Moeilijk om mee om te gaan

Ik heb gescheiden ouders, al 7 jaar lang. Mijn ouders hebben een vechtscheiding. Ik zit in de 3e klas. Soms in de klas word er wel eens over gescheiden ouders gepraat, bijvoorbeeld in de dagopening. Ik vind het erg moeilijk om hier goed mee om te gaan. Ik moet dan erg moeite doen om niet in de klas te huilen of de klas uit te gaan. Heeft iemand tips voor hoe ik hier beter mee om kan gaan?
Alvast heel erg bedankt:)

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LisaRomieNicole Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lisa
Lisa

Hoi Renee, Wat vervelend dat je ouders een vechtscheiding hebben en dat je daar al 7 jaar middenin zit. Ik vind het heel knap van je dat je hierover op het forum komt praten! Ik kan me ook nog zo goed herinneren dat ik het heel erg moeilijk vond als er over gescheiden ouders werd gesproken op school. Als ik er nu aan terug denk, denk ik dat dat komt, omdat ik het überhaubt al best lastig vond om het over de situatie van mijn ouders te hebben. Heb jij het weleens met mensen in je omgeving over de scheiding… Lees verder »

Romie
Romie

Lieve Renée, Bedankt voor je berichtje, knap dat je je verhaal hier deelt. Wat naar dat je ouders een vechtscheiding hebben 🙁 Je schrijft dat er in de klas weleens over gescheiden ouders gepraat wordt en dat je het moeilijk vindt om hier mee om te gaan, omdat het je moeite kost om niet te huilen of de klas uit te gaan. Wat je schrijft herken ik wel en ik denk eigenlijk direct aan één specifiek moment nu ik dit schrijf, namelijk mijn allereerste trainingsdag bij Villa Pinedo. Ik wist natuurlijk dat we het sowieso over de scheiding en onze… Lees verder »

Nicole
Nicole

Lieve Renée, Allereerst: super goed dat je dit met ons deelt en ons naar tips vraagt! Je geeft an dat je ouders inmiddels 7 jaar lang gescheiden zijn en het een vechtscheiding is, vervelend zeg, dat is voor niemand leuk! Ook geef je aan dat je het moeilijk vindt wanneer er over gescheiden ouders gepraat wordt, tijdens de dagopening bijvoorbeeld. Het kost je dan veel moeite om niet in de klas te huilen of de klas uit te gaan. Wat lastig voor jou Renée, ik heb het gevoel dat de scheiding van jouw ouders je erg hoog zit, klopt dat?… Lees verder »