Anoniem (13 jaar) in

Moeilijk loslaten

ik heb problemen met mijn vader en woon nu bij mijn moeder.
ik heb denk ik een geode band met mijn moeder maar dat maakt het moeilijker voor haar om me in dingen wat meer los te laten. wat ik wel begrijp, maar wat nu dus best vervelend wordt is dat ze niet begrijpt dat ik ook dingen voor mezelf wil houden en niet alles wil delen met haar. ze zit nu boven op me en stelt heel vaak vragen. ik durf bijna niks meer te zeggen over haar tegen vriendinnen (niet in negatieve zin) omdat ze me dan gaat vragen wat ik allemaal gezegd heb enzo. dit wordt heel irritant en ze gaat met dingen echt te ver! mijn stiefbroer en zus worden zwaar voorgetrokken. ik prober het te zeggen, op een normale manier, maar dan krijg ik meteen dingen naar mijn hoofd. ik wil niet de band tussen mij en mijn moeder verbreken, maar hoe pak ik dit aan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dara
Dara
8 jaren geleden

Bedankt voor je berichtje. Het is inderdaad lastig om ouders te ‘corrigeren’ op dit soort dingen. Waarschijnlijk heeft je moeder ook niet helemaal goed door dat het zo vervelend is wat ze doet. Ik snap ook wat je bedoelt, mijn vader kan soms ook helemaal over-the-top zo bezig zijn, maar hij ziet het als zorgen, en heeft dan niet door dat hij iets meer los moet laten. Gelukkig voor mij heb ik het mijn vader duidelijk kunnen maken, en nu ik ook wat ouder ben heb ik er weinig last meer van. En voor jou is het dus ook belangrijk… Lees verder »

evi
evi
8 jaren geleden

Hoi anoniem, Het lijkt mij een lastige sutuatie waar je inzit . Je komt op een leeftijd dat je graag wat zelfstandiger wilt zijn en niet alles met je ouders wil delen. Dat is heel begrijpelijk! Ik snap dat dit wel lastig is omdat je nu bij je moeder woont en je wilt de band die je met haar hebt niet verbreken. Toch is het denk ik beste om eerlijk tegen haar te zijn. Zorg dat jullie met zn 2e zijn en zeg dan tegen haar dat je het bijvoorbeeld heel fijn vind dat jullie een goede band hebben en… Lees verder »