Anoniem (11) in

Moeilijk hebben bij papa

Hallo,

Mijn ouders zijn al heel lang gescheiden, al 10 jaar, toen ik nog klein was. Ik woon week om week bij mijn papa en mama.
Bij mijn mama gaat alles goed, ook al is er soms wel eens ruzie met mijn oudere stiefbroer.
Het is vooral bij papa dat ik het erg moeilijk heb. Sinds de komst van mijn halfbroertje (nu 4 jaar) doet mijn stiefmama heel vervelend naar mij. Ik heb gevoel dat ze niet graag heeft dat ik er ben. Het is alsof wanneer papa iets gunt voor mij, dat ze daar telkens een stokje wil voor steken.
Ik durf hier niet over te praten met mijn papa. Ik heb het gevoel dat hij het ook niet makkelijk heeft met zijn nieuwe vrouw. Heel soms komt papa wel eens tussen, dat mijn stiefmama niet zo negatief moet doen naar mij.
Ik heb hier al over gepraat met mijn mama, maar zij weet ook niet hoe ze dit moet oplossen.
Weten jullie raad voor mij?
Dank je wel.

Groetjes,

anoniempje

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
2 maanden geleden

hey

F
F
2 maanden geleden

Hey anoniempje,
Wat knap dat je dit durft aan te geven! Ik heb hier zelf niet de oplossing voor maar wil even laten weten dat ik met je mee leef. De situatie hier thuis is niet anders dan bij jou… Mijn stiefmoeder lijkt ook de band stuk te willen maken tussen papa en ik…

Anoniem
2 maanden geleden

Hoii! Wat goed dat je erover praat. Mijn ouders zijn ook al sinds ik klein was gescheiden en ik had ook niet zo’n leuke stiefmoeder. Als tip wil ik je geven dat je (dit hielp bij mij wel) met je vader kan gaan praten. Schrijf een briefje met de dingen die je stiefmoeder doet/zegt zodat je wat voorbeelden hebt. Natuurlijk is het rot voor hem dat hij het ook niet altijd makkelijk heeft met je stiefmoeder, maar jij bent het kind dus als jou iets dwarszit moet je dat gewoon kunnen zeggen. Probeer een keer aan te geven aan je… Lees verder »

Sara
2 maanden geleden

Hoi anoniempje!
Ik heb wel een tip:”Praat er over met je vader als je merkt dat hij het ook niet leuk vindt dan begrijpt hij je ook beter.

Dana
3 maanden geleden

Hoi lieve anoniem! Wat stoer dat je de stap hebt gezet om je vraag te stellen hier op het forum. Ik herken mij wel in jouw verhaal. Toen mijn ouders gingen scheiden kreeg mijn vader ook al snel een nieuwe vriendin en nieuwe kinderen. Het meest lastige vond ik dat mijn half broertjes veel aandacht kregen. Ik had hierdoor ook het gevoel dat zij mij er liever niet bij hadden. Weet dat jij je niet schuldig hoeft te voelen hierover, dat is niet jouw taak <3 Dat papa het voor jou opneemt lijkt mij wel heel fijn! Je vertelt dat… Lees verder »

Emilia
3 maanden geleden

Hee Anoniempje! Wat goed dat je een berichtje hebt geplaats op het forum! Wat vervelend dat je het moeilijk hebt bij je vader, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het lastig vind om het hier met je vader over te hebben. Wat ik vaak deed wanneer ik iets lastig vond om aan mijn ouders te vertellen was een brief schrijven. Dat klinkt misschien een beetje stom, mar het werkte altijd heel goed. Je vader kan dan op een rustig moment de brief lezen en misschien begrijpt hij dan ook wel beter wat… Lees verder »