britney (14 jaar) in

Moed krijgen

Beste,
Mijn ouders zijn nu ongeveer 11 jaar gescheiden, en van de scheiding zelf heb ik niks meegekregen wat misschien ook maar goed is.
Ik ben nogal onzeker en durf niet echt te zeggen wat ik denk.
Mijn ouders hebben elk jaar ruzie en elk jaar wordt het steeds maar weer erger.
Ik zit er altijd tussen in want mijn ouders ( met name mijn vader ) vertellen mij ook alles.
Ik durf niet echt te zeggen dat ik er last van heb en dat ik niet wil dat ze niks zeggen want ik ben bang voor mijn vader…
Hoe zou ik dit het beste kunnen zeggen en ervoor zorgen dat ik het toch durf?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yannick
Yannick
9 jaren geleden

Hey Britney:-) Wat een moeilijke en vervelende situatie voor je. Ik weet nog goed dat ik boos was op mijn vader en dat ik veel tegen hem wilde zeggen/vragen, maar ik durfde mijn gevoelens niet helemaal te uiten. Ik wist niet hoe ik dat moest aanpakken. Totdat ik bij de psychologe de opdracht kreeg om een brief aan hem te schrijven. Maar het grappige was dat ik hem (nog) niet naar hem opstuurde. Ik moest hem hardop voorlezen aan mijn vader die onzichtbaar op de stoel voor me zat. Ik vond dat lachwekkend en vroeg aan de psychologe wat dat… Lees verder »

britney
britney
9 jaren geleden

Bedankt voor de tips,
Nina je vroeg me waarom ik bang was voor mijn vader,
Dat komt omdat ik een keer bij hem ben weggelopen en hij me achterna kwam en mijn moeder beschuldigde hiervan en soms kan die me zo erg aankijken dan ben ik bang dat hij me iets wilt doen. ( heeft hij niet gedaan )

Rachel
Rachel
9 jaren geleden

Hi Britney,

Ik begrijp het volkomen. In die situatie zou ik het ook niet durven. Ik zou praten met iemand die je vertrouwd en die jou kan helpen. Het is heel dapper dat je VillaPindedo hebt durven vragen om advies. Je hebt je verhaal durven delen. Ik denk dat je dan ook tegen je ouders kan zeggen hoe je je voelt. Het zou erg opluchten.

Groetjes Rachel

Nina
Nina
9 jaren geleden

Hoi Britney, Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Wat een nare situatie waar je in terecht bent gekomen! Je geeft aan dat je graag aan je ouders wilt duidelijk maken dat je het niet prettig vindt hoe ze met elkaar omgaan en dat je graag zou willen zien dat ze daar mee ophouden. Ik kan me goed voorstellen dat het eng is om hierover te beginnen. In je berichtje lees ik dat je bang bent voor je vader. Dit vind ik heftig, wat naar dat je je zo voelt. Heb je de behoefte om aan mij te vertellen waarom… Lees verder »