Cathy (11) in

Mis papa supererg

Ik mis mijn papa echt SUPERERG mijn moeder heeft nu ook een vriend en dat maakt de situatie alleen maar moeilijker. Help me wat moet ik doen? Cathy

8 reacties

 1. Jamie-lynn op 14 februari 2019 om 21:07

  Heyy dat us niet fijn je moet proberen om het rustig en netje uitteleggen aan je ouders als je dat niet durft schijf een brief xxx jamie❤️❤️

 2. Floor op 13 februari 2019 om 17:46

  Lieve Cathy, ik kan me voorstellen dat je dat vervelend vindt! Ik zou het ook niet leuk vinden als ik mijn familie niet mocht zien. Maar ik vind het wel heel knap van jou dat je dat al vaker tegen je moeder hebt gezegd!. Heb je hier al eens over gepraat met je vader? Of is er misschien iemand ander met wie je het erover zou kunnen hebben. Je juf op school bijvoorbeeld?

  Villa Pinedo heeft ook een aantal Open Brieven waarin kinderen en jongeren vertellen hoe zij zich voelen. Misschien zou je het een idee vinden om deze aan je moeder te geven. Soms kan het namelijk best lastig zijn om écht te vertellen hoe je je voelt, en deze brief kan daar misschien een handje bij helpen!
  https://www.villapinedo.nl/open-brief-voor-ouders/

  Liefs <3

 3. Cathy op 13 februari 2019 om 13:35

  Lieve Floor, ik heb al vaker tegen mijn moeder gezegd dat wat zij doet niet is wat ik wil. Maar ze gaat gewoon door met wat ze zelf wil en ik mag mijn opa, oma en de enigste zus van mijn moeders kant een maand niet meer zien, mijn vaders familie zie ik bijna nooit.

 4. Floor op 13 februari 2019 om 11:19

  Hoi lieve Cathy,

  Wat fijn dat je het forum hebt weten te vinden! Ik ben zelf ook een kind van gescheiden ouders en mijn vader had ook heel snel een nieuwe vriendin. Mijn moeder kreeg pas later een nieuwe vriend, maar was voor die tijd vaak van huis weg. Ik miste haar daardoor ook heel erg, dus ik kan me voorstellen hoe jij je moet voelen! Ik weet niet hoe vaak je bij je moeder en hoe vaak je bij je vader bent, maar je bent op een leeftijd dat jij best tegen je ouders mag zeggen waar jij behoefte aan zou hebben of wat jij zou willen. Ik vond het soms best moeilijk om erover te praten, maar als ik dat deed dan luchtte het vaak wel heel erg op (: Ik maak op uit je bericht dat je nu op dit moment niet bij je vader bent, omdat je hem heel erg mist. Zou je hem misschien kunnen bellen? Misschien is het fijn om even zijn stem te horen.

  Als ik het wél te moeilijk vond om erover te praten, dan schreef ik soms weleens op wat me dwars zat of ik ging lekker sporten. Dat was echt mijn uitlaatklep! Bij iedereen werkt dat natuurlijk anders, maar wat ik je in ieder geval zou willen meegeven is dat het misschien wel erg zal opluchten als je erover praat met papa en mama. Je mag best zeggen tegen papa dat je hem heel erg mist of tegen mama dat je moet wennen aan de nieuwe situatie, maar doe waar jij je goed bij voelt <3

  Wist je ook al dat je bij Villa Pinedo met een Buddy kunt kletsen? Misschien heeft een Buddy nog wel veel meer goede tips, een Buddy wil in ieder geval graag naar jou luisteren. Je kunt via de volgende link een Buddy aanvragen: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

  Succes lieve Cathy! Liefs!

 5. Tosca op 13 februari 2019 om 10:26

  Hoihoi Cathy, ten eerste super stoer dat je dit hier deelt en je verhaal deelt. Zijn er manieren om contact te hebben met je vader? Misschien dat je soms lief filmpje/berichtje op de mobiel van je moeder kan sturen? Wat ook mooi kan zijn is een lieve brief naar je vader, dat zou hij denk erg mooi vinden en die kan je dan naar zijn adres sturen. Als je op een sport zit kan je misschien vragen of je vader komt kijken.
  Ik zou ook wat over mezelf delen. Mijn ouders zijn gescheiden vanaf mijn tweede. In het begin had ik moeite met dat mijn moeder een nieuwe vriend kreeg, maar geloof me hij kan zeker als een cadeauvader gaan voelen. In het begin voelt het misschien moeilijk, omdat je niet wilt dat hij dat plekje van je vader krijgt. Maar geloof me hij wilt alles behalve die vaderrol helemaal overnemen. Hij wilt er ook voor jou zijn en dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden.

  Ik denk dat je er uiteindelijk wel een manier in zult vinden. Als je er nog moeite mee hebt, zou ik het zeker nog met iemand overhebben. En wij op dit forum zijn er voor jou, wat je verhaal en ervaring ook is 🙂

  Groetjes

 6. kaylee op 12 februari 2019 om 22:07

  lieve cathy, wat fijn dat je jouw vraag met ons wilt delen. wat vervelend dat je je vader zo erg mist. ik herken dat gevoel wel, ik mistte mijn vader ook altijd wanneer ik naar mijn moeder toe ging, ik vond dit nooit leuk. mijn moeder werd ook altijd boos als ik moest huilen omdat ik papa mistte. toen ben ik op een gegeven moment gaan proberen om dingen te gaan doen die ik leuk vond wanneer ik bij mama zou zijn. en wat voor mij ook heel veel hielp was een luisterboek voor als ik ging slapen. ik mistte mijn vader namelijk altijd heel erg wanneer ik in bed lag en erover na ging denken enzo. en met zoon luisterboek kon ik even aan iets anders denken, naar iets anders luisteren waardoor ik veel makkelijker in slaap viel. misschien zou je het er ook eens met je moeder en vader over kunnen hebben dat je er zoveel moeite mee hebt om je papa te missen. hopelijk heb je iets aan mijn tips.

  liefs, kaylee

 7. Anna op 12 februari 2019 om 21:31

  Hey Cathy!
  Goed dat je een berichtje hebt geplaatst op het forum! Ik vind het heel erg om te horen dat je je vader zo erg mist. Ik vond het ook heel lastig vlak na de scheiding dat ik telkens één van mijn ouders moest missen. Toen heb ik dit tegen ze gezegd en hebben we samen afgesproken dat ik altijd bij de ouder langs mocht gaan waar ik op dat moment niet was (als dit uitkwam natuurlijk). Dit zorgde ervoor dat ik mijn ouders minder miste, want als ik ze miste kon ik ze gewoon zien of bellen.
  Misschien kun jij aan je moeder vertellen dat je je vader zo erg mist? En dan zou je ook kunnen zeggen dat het heel normaal is dat je je vader mist, bijna alle kinderen hebben dit namelijk en dat heeft niks te maken met hoeveel ze van hun moeder houden. Als je het hebt verteld, kun je samen met je moeder bedenken hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat je je vader minder hoeft te missen. Misschien vaker langsgaan of bellen?
  Heel veel succes,
  liefs Anna

 8. Jesse op 12 februari 2019 om 20:29

  hoi cathy mijn ouders zijn zelf ook gescheiden en ik heb ook een stief vader, als je er last van hebt dan kan je als je een goede band met fammilie hebt (moeder opa en oma of iemand anders) dan kan je er mee praten wat je dwars zit, of naar een kinder psygoloog, ik hoop dat dit je geholpen heeft, groetjes jesse

Laat een reactie achter