Anoniem (14 jaar) in

Mijn vriend heeft een probleem

Ik ben Luka, en een vriend van mij (ik zeg geen naam) heeft een beetje een probleem.
Hij is 14 trouwens.
zijn ouders zijn al een tijdje gescheiden en hebben ook meerdere keren geprobeerd om bij elkaar te komen. Dat lukte dus niet, maar nu zou hij met zijn vader op vakantie gaan, maar dat mag dus niet meer van zijn ouders, en dat was dus blijkbaar niet afgesproken zeiden ze (was wel afgesproken, maar toch). Nu is hij bij zijn vader en moet hij ineens naar zijn moeder omdat die niet wil dat hij dat hij bij zijn vader is. Hij wil veel liever bij zijn vader zijn dan bij zijn moeder. Wat moet hij doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lolita
Lolita
9 jaren geleden

Halo Luka,

Ik ken dit probleem ook. Mijn moeder had zelfs mijn paspoort verstopt, zodat ik niet met mijn vader meekon. Ik raad inderdaad aan dat je vriend duidelijk aangeeft wat hij zelf wil. Het is zijn leven en als 14-jarige mag hij er zelf al redelijk over beslissen. Het is zijn ouders schuld dat je vriend zich nu niet fijn voelt, zij horen deze zaken duidelijk af te spreken en zich hier aan te houden!! Hij hoeft geen slachtoffer te worden van hun geruzie en onenigheden en ze moeten hun trots aan de kant schuiven.

Liefs

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Luka,

Dat lijkt me lastig voor hem, maar ook voor jou om te moeten aanzien. Ik denk dat het toch het beste is als hij gewoon uitspreekt dat hij liever bij zijn vader wil zijn dan bij zijn moeder. Misschien kan je hem wijzen op deze site, zodat hij zelf een bericht kan plaatsen? Dan kunnen andere kinderen/jongeren van gescheiden ouders hem proberen tips te geven waar hij misschien iets aan heeft.

In ieder geval heel erg lief van jou om dit voor je vriend te vragen: je bent een goede vriend voor hem! 🙂