Loekie (10 jaar) in

Mijn vertrouwde huis

mijn woonsituatie is op dit moment probleemloos. maar mijn vader heeft bij de bank een gesprek gehad om ons oude huis te houden. dat is wel heel geluk hebben, maar toen mijn vader en moeder bij elkaar waren hadden ze samen heel veel geld. dus het is nog de vraag of we het huis langer kunnen houden. zo niet, moeten we een huis huren en mijn moeder heeft dat al gedaan. wel leuk, maar niet als we twee verschillende nieuwe huizen hebben. ik wil nog wel in het huis blijven wonen waarin ik ben opgegroeid. anders word ik heel erg verdrietig. mijn zusjes willen ook graag dat we dit huis houden. het was heel toevallig dat mijn moeder net wou scheiden toen we een blokhut lieten maken, de computerkamer werd de kamer van mijn jongere zusje, en we kregen een nieuwe vloer vanboven. allemaal net voor het scheiden. nu is het wel leuk dat ik met mijn oma en mijn moeder een hoogslaper uitzocht om in mijn kamer hoog te slapen. en voor als ik veel huiswerk moet maken, is eronder nog een bureau. superhandig, maar wel erg duur. ik vind het heel erg dat we van de ene naar de andere ouder moeten reizen. niet alleen ik vind dat erg, iedereen met gescheiden ouders vind dat erg moeilijk. ik heb medelijden met iedereen op de hele wereld die dat meemaakt, maar doordat ik zo verdrietig ben heb ik zomaar een gedicht dat ik voor vaderdag had gemaakt, verscheurd. zelf schrok ik er erg van. ik heb bijna niet kunnen slapen. ik voel nog steeds de tranen in mijn ogen. niet door dat gescheurde stukje papier, dat we nog hadden kunnen plakken, maar gewoon door die stomme f@##### scheiding. niemand vind dat leuk. ik zou willen dat scheiden niet eens bestond. nooit meer verdrietige ouders, behalve dan als er iemand overleed ofzo. maar het aaaaaaaaaaaalllerergste aan de scheiding vind ik toch dat je nooit meer dingen samen kunt doen zoals Pasen, nieuwjaar,kerst,Sinterklaas,
vakantie maar gelukkig vieren we de kinderfeestjes wel samen. er zitten bijna geen voordelen aan scheiden. noem er maar eens eentje op. het zijn er heus niet meer dan nadelen. mijn juf is ook gescheiden. die kan me goed helpen. en dan maar duimen voor dat ik in het oude huis mag blijven!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Lieve Loekie, Wat vervelend voor je dat jouw ouders gaan scheiden. Het lijkt mij ontzettend moeilijk voor je om met de onzekerheid rondom het huis om te gaan. Mijn ouders zijn zelf ook gescheiden en in het begin ben ik hier ook ontzettend verdrietig om geweest. Inmiddels zijn mijn ouders al acht jaar gescheiden. Gelukkig heb ik niet meer heel veel moeite met de scheiding, zo af en toe heb je nog wel eens momenten dat het moeilijk kan zijn, maar over het algemeen valt het wel mee na een periode. In het begin is het ontzettend moeilijk, maar je… Lees verder »

Iris
Iris
8 jaren geleden

Jeetje Loekie……ik hoop echt heel erg voor je dat je in het oude huis kan blijven wonen. En ik snap je verhaal heel erg goed ik moest er bijna van huilen want het is wel waar. Maar je zal zien dat sinterklaas misschien wel gezelliger is nu je ouders zijn gescheiden. Want anders zeiden je ouders misschien steeds stomme dingen tegen elkaar. Of kregen ze ruzie. En sommige kinderen vieren twee keer sinterklaas dus krijgen ze twee keer cadeautjes. Maar ik snap je wel hoor, het allerleukste is dat ouders gewoon samen sinterklaas vieren. Gelukkig kan je juf je ook… Lees verder »

anoniem
anoniem
8 jaren geleden

ik duim heel erg voor je (voor je huis)