Loekie (10 jaar) in

Mijn verhaal

hallo ik heb gescheiden ouders en ik heb daar ook een verhaal over:

mijn ouders zijn drie maanden geleden gescheiden,of beter gezegd, mijn moeder wou drie maanden geleden scheiden.ik ben daar heel verdrietig over. mijn vader wil niet scheiden maar mijn moeder wel. dat vind ik heel zielig voor hem. daardoor doet hij nu ook bozer dan vroeger. dat vind ik heel erg. maar het verhaal begint pas nu:

het begon allemaal toen mijn moeder en vader een (klein) ruzietje hadden.het werd steeds erger en op een moment liep mijn vader boos weg en hij ging half huilend half boos op zijn hurken in het processieparkje zitten. wij (ik en mijn zusjes) hadden het meegemaakt en kwamen naast mijn vader zitten. wat is er papa? vroegen we. nou ik weet het niet zei hij een soortvan. wij(ik bedoel ik) ging naar mama toe en vroeg of ze nu gaan scheiden. ze zij ja. ik schrok heel erg en werd vreselijk boos! ik ging naar de ouders van m’n beste vriend toe en zei met een brok in mijn keel ik…ik… mijn ouders gaan scheiden. zei schrokken heel erg en zeiden: zullen we er beneden over praten ? (we waren boven) oké zei ik toen huilend. ik haalde mijn kleinere zusje en samen gingen we erover praten. allemaal op zondag. mijn moeder had haar halve familie meegenomen en mijn tante die ging toen praten met mijn vader. zei was de enige die dat wou doen. de volgende dag ging ik het direct op school zeggen. nee,niet huilend voor de klas. mijn vrienden die ook gescheiden ouders hadden troosten en hielpen me. superaardig!

en dat is het verhaal dus.het vervolg is ongeveer nu. het is nu de ene week papa ,andere week mama dan weer papa,mama,papa enz. ik ben nu iets minder verdrietig dan 3 maanden geleden. als papa
en mama echt gaan scheiden, dan maak ik een verhaal hoe het dan gaat.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maaike
Maaike
8 jaren geleden

In het begin lijkt het altijd heel erg, maar na een tijdje valt het wel mee. Je hebt toch zelf ook liever dat je ouders gelukkig zijn in plaat van steeds ruzie maken.

Loekie
Loekie
8 jaren geleden

bedankt

Celeste
Celeste
8 jaren geleden

Hi Loekie, Wat knap dat je je verhaal deelt op dit forum. Wat moet het schrikken zijn geweest toen jij hoorde dat jouw ouders gingen scheiden. En wat vervelend dat je hebt gezien hoe boos en verdrietig jouw vader was na de ruzie. Ik vind het erg knap van je dat je zelf naar je papa en mama bent gegaan om te vragen wat er aan de hand was, ik vind het ook erg knap dat je toen hebt besloten om even weg te gaan naar de ouders van jouw beste vriend. Gelukkig waren zij thuis en heb je samen… Lees verder »

Lynn
Lynn
8 jaren geleden

Hoi Loekie, Wat fijn dat je je hele verhaal vertelt op ons forum. Volgens mij heb ik gisteren een reactie geplaatst op een eerder berichtje van je. Ik ben dan ook echt blij voor je dat je je al iets minder verdrietig voelt. Hopelijk kunnen wij je een beetje steunen in de verdrietige periode die je nu meemaakt. Ik vind het echt vervelend voor je dat je hebt gezien dat je ouders ruzie hadden. Ik kan me voorstellen dat het echt niet fijn is om te zien dat je ouders daar allebei zoveel verdriet van hebben. Bedenk wel dat het… Lees verder »

lotte
lotte
8 jaren geleden

Lieve Loekie, Het is heel naar als je ouders ruzie hebben en het is nog vervelender als ze misschien gaan scheiden. Ik begrijp heel goed dat je hierom verdrietig bent. Het is fijn dat je er met vrienden over kunt praten. Zij kunnen je misschien geruststellen of opvrolijken omdat ze het ook hebben mee gemaakt. Blijf vooral praten met je vrienden over hoe je je voelt, maar ook met je ouders. Soms zijn ouders zo druk met dingen regelen dat het ze even ontgaat dat jij je verdrietig voelt. Je vertelde dat je je van binnen voelt alsof je heel… Lees verder »