Cameron (16 jaar) in

Mijn vader veranderde

hi,
mijn ouders zijn al 12 jaar uit elkaar (7 jaar gescheiden) ik dacht dat het met de jaren wel makkelijker zou worden. Maar dat word het niet. het word alleen maar erger. ik heb bijna drie jaar lang bij mijn vader gewoond zonder contact met mijn moeder. een jaar daarvan was erg fijn thuis, ik was gelukkig en zorgenloos. maar ja dat jaar veranderde mijn vader, het begon met vervelende opmerkingen over mijn kleding, of me uitlachen als ik iets vertelde waar ik mee zat. Mijn stiefmoeder deed dit ook. ik heb ook een half broertje en halfzusje. alle aandacht ging naar hun toen ze werden geboren en ik moest mijn vader en stiefvader constant ruimte geven, dat betekende dus dat ik in mijn slaapkamer woonde en na school vaak niet naar huis mocht. mijn vader vond ook altijd dat ik problemen had met jongens. hij wilde dat ik een leuke vriend zou vinden, en als ik een vriend had, moest het uit. niet veel later kwam ik uit de kast als bi en toen werd alles erger. ik weet niet of dat ermee te maken heeft dat ik bi ben. de opmerkingen werd uitschelden, ik was een smerige hond, ik was een slet, een ondankbaar kutkind en zo veel meer. ik werd wel eens geknepen of de trap op gesleurd of van de trap afgeduwd. mijn spullen werden weleens kapot gemaakt. Ook was ik suïcidaal omdat mijn vader me het idee had dat ik het leven niet waard was. Toen mijn vriend en mijn beste vriendin mij over hadden gehaald om naar mama te gaan bedreigde mijn vader me die ochtend dat hij ervoor zou zorgen dat ik werd opgesloten. hij pakte mijn telefoon af en zonder dat hij het wist ben ik naar mijn moeder gegaan. ik had geen spullen, niets. mijn gezinsvoogd had die spullen opgevraagd. ik kreeg een albert hein tas met vieze kleren, die tas vond mijn moeder in de modder tegen haar auto. Hij liet niets weten met kerst of mijn verjaardag. recentelijk heeft hij €90 euro van me gestolen, mijn bankrekening beëindig en mijn telefoon (ik heb nu een nieuwe bij mijn moeder) voor zichzelf gebruikt. ik heb volgens hem geen enkel recht op dat geld. maar de bank stelde voor om aangifte te doen, dus nu maakt hij het waarschijnlijk wel over. mijn punt is, ik wil niet dat hij mijn vader is, ik wil niet dat iemand me aanspreekt en zegt; hey jij bent een dochter van *vaders naam*. ik wil afstand van hem. wettelijk als dat kan. maar ik weet niet of waar ik moet beginnen. heeft iemand een idee?

dankjewel voor het lezen van dit lange verhaal.

Xx Cameron

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Myrthe
6 maanden geleden

Hoi Cameron, wat ontzettend dapper en fijn dat je hier op het forum je verhaal durf te delen. Wat vervelend om te horen dat je op dit moment, en al een langere tijd, in een lastige en vervelende situatie zit. Ik herken jouw situatie in de situatie die ik had met mijn stiefvader toen ik een jaar of 12 was. Mijn ouders waren gescheiden toen ik 4 was, en rond mijn zesde kreeg mijn moeder een nieuwe vriend. Hij zorgde ervoor dat ik vanaf mijn zesde geen contact meer had met mijn echte vader. Rond mijn 12de raakte ik geïnteresseerd… Lees verder »

Lisa
6 maanden geleden

Hi lieve Cameron, Wat fijn dat je je verhaal durft te delen op dit forum, heel dapper van je! Ik vind het heel naar voor je dat je dit mee moet maken, ik kan me goed voorstellen dat dit een enorme impact op je heeft. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 jaar oud was en ik woonde bij mijn moeder. Eén keer in de twee weken gingen we een weekend naar mijn vader toe. Ook bij mijn vader thuis was het niet altijd zo fijn, hij vroeg zich ook vaak af waarom wij nieuwe kleding hadden of hoe het… Lees verder »