Sem (11) in

Mijn vader praat heel negatief over mijn moeder

Hoi mijn vader praat heel negatief over mijn moeder wat moet ik dan zeggen tegen mijn vader? Het is namelijk heel moeilijk vindt want ik zeg er nooit iets van maar ik wil het nu wel maar wat ik dan zeggen tegen mijn vader?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Swaan
7 maanden geleden

Hee Sem! Wat een vervelende situatie voor jou. Ik herken dit heel erg, mijn vader praat/ praatte ook vaak erg negatief over mijn moeder. Ik heb daar uiteindelijk wel wat van gezegd, maar dat duurde heel lang. Daarom vind ik het heel knap van je dat je er nu al iets van wil zeggen! Wat ik je als tip zou willen geven is om het de eerstvolgende keer wanneer je vader iets negatiefs over je moeder er iets over te zeggen. Je kan bijvoorbeeld zeggen: ‘Pap, dat vind ik niet fijn om te horen’. Daarmee beschuldig je hem nergens van,… Lees verder »

SolarSun
SolarSun
7 maanden geleden

Hoi Sem, wat vervelend dat je vader negatief praat over je moeder. Goed dat je open bent over je gevoelens op dit forum! Ik heb zelf ook een moment gehad dat mijn vader nare dingen over mijn moeder probeerde te zeggen. Ik kreeg dan het gevoel alsof hij mij op een of andere manier voor hem probeerde te winnen of mij aan zijn kant te laten staan. Misschien herken jij hier ook een beetje in? Wat mij persoonlijk heeft geholpen was dat ik altijd bij mezelf bleef. Ik hield de rust in mezelf. Ik wilde mij niet laten manipuleren door… Lees verder »

Iris
7 maanden geleden

Hoi lieve Sem, Wat fijn dat je hier jouw verhaal wilt vertellen. Dankjewel daar voor! Je geeft aan dat jouw vader negatief over jouw moeder praat. Dat lijkt me heel vervelend voor jou. Je houdt immers heel veel van allebei. Ik weet nog goed dat mijn vader dit ook deed toen ik zo oud was als jij. Ik vond het ook heel moeilijk om hier iets van te zeggen. Ik was iemand die sowieso niet heel veel aan het praten was. Door dat ik weinig aan het praten was, ben ik veel gaan opschrijven. Soms alleen voor mezelf en soms… Lees verder »

Naomi
7 maanden geleden

Hey Sem, Wat goed dat je naar dit forum bent gekomen met deze vraag. Ik herken wat je zegt. Mijn familie praatte vroeger ook best wel naar over elkaar. Ik vond het op die momenten lastig om daar wat van te zeggen. Super knap dat jij de stap wilt gaan nemen om er wel iets van te gaan zeggen! Wat zou kunnen helpen is er later op terug komen bij je vader. Wanneer hij iets naars zegt over je moeder, laat je het op dat moment even zitten. Wanneer de sfeer weer wat beter is kun je aan hem vertellen… Lees verder »

Last edited 7 maanden geleden by Naomi