Kim (16 jaar) in

Mijn vader kwijt

Hallo, ik wil mijn verhaal ook even kwijt.
Toen ik drie was gingen mijn ouders scheiden. Ik kreeg een omgangsregeling met mijn vader. Toen ik zes was kwam hij mij niet meer halen. Hij koos voor zijn eigen leven. Vijf jaar lang heb ik geen vaderfiguur gehad. Hoe ouder ik werd hoe meer ik besefte dat er iets niet klopte. Ik was verdrietig, maar liet er weinig van merken. Op mijn elfde was ik buiten aan het spelen met mijn neefje. Er kwam een man op me afgelopen en vroeg of ik zijn kind was. Ik raakte overstuur en ging huilend naar binnen. Even later stond hij aan de bel. En opeens wilde hij weer contact. Die kwam er ook. We bouwden het langzaam op van een uur per dag naar een weekend. Ik was blij dat hij weer in mijn leven was ondanks dat hij eerst niks met mij te maken wilde hebben. Helaas was dat van korte duur. Inplaats van leuke dingen te doen en te vragen hoe gaat, deed hij alleen maar zijn eigen ding. Hij belde ook op, niet om een leuk gesprek te voeren, maar om mij pijn te doen en te kwetsen. En dat heeft een aantal jaren geduurd. Uiteindelijk durfde ik voor mezelf op te komen. Ik vertelde hem dat zijn uitspraken niet kan. Helaas luistert hij naar niemand. Ik was weer terug bij af. Ik ben teleurgesteld, verdrietig en ook boos. Gelukkig kan ik er steeds beter over praten. door een aantal gesprekken besefte ik dat dit niet goed voor me is. Door zijn gedrag heb ik nog niet kunnen genieten van mijn jeugd. En waarom hij zo doet heb Ik nog steeds geen antwoord op. Nog elke dag hoop ik een vader terug te krijgen die ik kwijt ben.

Laat je kinderen nooit vallen. Ze hebben je harder nodig dan je denkt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kim
Kim
9 jaren geleden

Hallo Simon,

Dank je voor je reactie. Ik heb wel is aan hem gevraagd waarom hij zo doet, maar ik krijg daar geen antwoord op. Hij blijft ook boos op mijn moeder, maar mijn moeder heeft niks gedaan. Dat vind ik ook heel raar.

Verder dank je voor de tip over de brief !

Liefs, Kim

Quinte
Quinte
9 jaren geleden

Hey lieve Kim,

Super trots op jou dat je dit hebt geschreven! Je hebt het heel erg mooi gezegd en je weet dat je met mij en je andere vriendinnen er altijd over kan praten. Je doet het super!

xo Quinte

Sharon
Sharon
9 jaren geleden

Lieve Kim,

Wat knap van je om dit zo te uiten. Ik ben zo trots op je over hoe je het doet.

X van Sharon

Simon
Simon
9 jaren geleden

He Kim, Goed dat je je verhaal hier durft te delen! Het is een vervelende situatie, ook van je vaders kant begrijp ik niet helemaal wat er achter zat. Heb jij hem wel eens gevraagd waarom hij zo deed? Waarom koos hij voor zijn eigen leven en niet voor een leven met jou erin? Goed dat je voor jezelf bent opgekomen! Ik zou het zelf ook niet pikken, maar aan de andere kant blijft het natuurlijk wel je vader, en is het lastig om voor jezelf op te komen. Het is belangrijk dat je dan genoeg mensen hebt waarmee je… Lees verder »