anonien (12 jaar) in

Mijn vader

Hoi,
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twee jaar was. Mijn zus is drie jaar ouder.
Mijn vader ontmoette toen ik vier jaar was een nieuwe vrouw met een dochter die ook drie jaar ouder was dan mij. mijn zus, mijn moeder en ik hebben zijn nieuwe vrouw nooit gemogen. Om het weekend kwamen we bij hun en als we weer bij mama waren moesten we huilen omdat het daar niet leuk was en papa zei gewoon: ja alles was goed. En ging hij weg. We vonden het daar niet leuk omdat zijn nieuwe vrouw altijd een blik wierp die ons afkeurde en alles zo wat verplicht. We moesten als we daar kwamen iedereen een kus geven ook al was zij aan het roken moest dat ook. Uiteindelijk wilden ze gaan trouwen dat is drie jaar geleden. Maar dat wilden mijn zus en ik natuurlijk niet. En mijn zus was er helemaal klaar mee en wou er eigenlijk niet meer komen ik ook niet maar ik vond het anders zielig voor papa.
In mei wilden ze dus gaan trouwen en in april was haar dochter jarig dus we kwamen. En toen we daar kwamen was het enigste wat ze zei tegen mijn zus: je gaat je wel gedragen op de bruiloft. Toen was de sfeer al verpest.
Later op die dag zag ik dat mijn zus en de vrouw van mijn vader ruzie maakten en ik zag dat en mijn vader kwam naar mij toe zag dat en deed ook helemaal niks!
Mijn zus rende huilend weg mijn (bijna) stiefmoeder liep weg en mijn vader floot mijn zus even achterna en deed niks.
Sinds dat gebeurd is komt mijn zus niet meer bij mijn vader en voelde ik me meer verplich om te komen.

Toen kwam de bruiloft en mijn zus haar naam werd niet genoemd.

Twee jaar geleden met kerst kregen mijn vader en ik ruzie. Mijn moeder was er helemaal klaar mee en ik mocht niet meer naar mijn vader.

Mijn vader komt nog wel langs en gisteren kwam ik even naar mijn vader zijn huis toe in twee jaar tijd omdat hij vandaag op vakantie zal gaan en ik had hem al een poos niet gezien en wou hem even veel plezier wensen. En mijn vader vroeg als ik zijn vrouw ook wou zien en die kwam eral aanlopen en ze vroeg of ze mij een knuffel mocht geven en ja dat mocht en ze vroeg ook als ik mijn stiefzus wou zien en dat wou ik en we gaven elkaar een dikke knuffel en ze vroegen als ik ook wel eens langs wou komen en dat ga ik zeker doen 🙂

Ik wou dit graag delen.
Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
anoniem
9 jaren geleden

Bedankt voor je reactie. Met mijn zus gaat het nu wel beter ze had eerst eet problemen maar dat gaat nu een beetje over. Zij wil ook niet naar onze vader en zijn vrouw. Eigenlijk wil ze helemaal geen contact met hem maar ze doet het voor mij.
Bedankt voor het lezen van mijn verhaal!

Groetjes 🙂

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo anoniem, Fijn dat je dit wilt delen met ons, bedankt daarvoor. Wat een heftig verhaal zeg, dit is niet niks wat je hebt meegemaakt. Ik ben blij voor je dat je weer van plan bent om langs te gaan bij je vader en zijn gezin. Ik vind het heel lief van je dat je hen (en jezelf) weer de kans geeft om in contact te komen/blijven met elkaar. Hoe is het nu met je zus? Ik hoop dat jij je niet verplicht blijft voelen om langs te moeten gaan bij je vader. Je kunt het niet oplossen, het is… Lees verder »