Stef (21) in

Mijn stiefvader is een soort vaderfiguur

Hallo,
Mijn ouders zijn toen ik vijf jaar was gescheiden. Daar heb ik lang last van gehad, maar dat gaat al een aantal jaar beter. Allebei mijn ouders hebben al een tijdje een nieuwe partner.
Ik woon nu 10 jaar met mijn moeder en mijn stiefvader en stiefbroer, wat altijd wel goed ging onder elkaar. Tenminste, dat dacht ik. Mijn moeder heeft namelijk problemen met de thuissituatie. Wat het precies is weet ik niet, maar het heeft iets te maken met een opstapeling van irritaties tussen mijn moeder en stiefvader en stiefbroer.
Ik wist wel dat er af en toe wat onenigheden waren, al is er vrij weinig ruzie. Toch escaleerde het laatst. Er was grote ruzie tussen mijn moeder en stiefbroer, ik schrok hier erg van. Dit was de ergste ruzie die ik heb meegemaakt thuis, ook toen mijn ouders scheidden. De ruzie leidde tot een uitspraak van mijn moeder waar ik nog steeds wakker van lig: “Hij (stiefbroer) of ik eruit!”.
Mijn moeder gaf na de ruzie, in een gesprek met mij alleen, aan dat ze nog niet zeker is over het wel of niet blijven bij mijn stiefvader. Ik ben heel bang dat ze bij hem weg gaat, want ik kan goed opschieten met mijn stiefvader en merk dat hij vaak toch wel goed voor haar zorgt. Mijn stiefvader is een soort vaderfiguur voor mij, aangezien ik mijn eigen vader nauwelijks zie. Daarom wil ik hem ook niet kwijt!

Hierbij wil ik graag advies over hoe ik met de situatie om moet gaan en wil ik vragen om tips over een eventuele nieuwe start met mijn moeder in een ander huis.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
1 jaar geleden

Hey Stef, Dank je wel voor je vraag op het Forum van Villa Pinedo. Als ik het zo lees gebeurd er best het een en ander thuis en ik begrijp dat dat jou bang maakt. 🙁 En dat je van zo’n uitspraak nog wakker ligt is heel erg logisch, want zo’n uitspraak is wel heel duidelijk. Je moeder heeft aan jou verteld dat ze nog niet zeker is of ze bij jouw stiefvader zal blijven. In hoeverre voeren jullie samen gesprekken over de situatie thuis? Mijn stiefvader heeft al bijna 12 jaar een relatie met mijn moeder en veel jaar… Lees verder »

Dion
1 jaar geleden

Hey Stef, Wat naar dat je moeder met je stiefvader en stiefbroer ruzie heeft. Ik snap dat je stiefvader belangrijk voor je is als vaderfiguur als je je vader niet meer zo vaak ziet. Maar als je moeder en stiefvader uit elkaar gaan hoeft dat niet te betekenen dat je helemaal geen contact meer met je stiefvader kan hebben. Je kan natuurlijk je stiefvader blijven zien als je moeder en stiefvader uit elkaar gaan. Bijvoorbeeld een paar keer per week of per maand mee eten of blijven logeren bij je stiefvader en stiefbroer. Als je met je moeder in een… Lees verder »