Skip to content
M. (17) in

Mijn moeder ziet mijn vader als een concurrent

Hey,
Mijn ouders zijn al gescheiden sinds dat ik het me kan herinneren. Ik krijg het er alleen de laatste tijd steeds moeilijker mee.

Ik ben op woensdag en om het weekend bij mijn vader en de rest van de dagen bij mijn moeder.

Mijn moeder houdt zich erg streng aan de verdeling waardoor we vaak ruzie hebben. Bijvoorbeeld als ik naar een verjaardag aan de kant van mijn vader wil, of dat ik gewoon langs wil bij papa of iets dergelijks. Als papa belt als ik bij mama ben raakt mama geirriteerd.

Ik krijg steeds meer ruzie met mijn moeder hierdoor.

Mijn vader en ik zijn het erover eens dat ik vaker bij hem wil zijn. Ik ben alleen erg bang dit tegen mijn moeder te zeggen. Ik ben bang dat ze super boos wordt op mij en op papa.

Ik vind niet dat dit zo hoort. Ik vind het altijd spannend om tegen mama te zeggen dat ik iets met papa wil gaan doen terwijl ik eigenlijk bij mama ben.

“Maar dat is mijn weekend” “Maar dan ben je bij mij”.

Dit is ook zo met allerlei andere activiteiten. Bijvoorbeeld sport of school activiteiten. “Waarom moet dat nou weer precies als je bij mij bent, kan je dat niet op een woensdag doen”.

Ik denk dat mijn moeder mijn vader als een conccurent ziet.

Het heeft lang geduurd voordat ik dit alles met jullie durfde te delen, vandaar dat ik ook zoveel frustraties erin heb gegooit..

Ik weet dat ik het er met mijn moeder over moet hebben, maar ik weet niet hoe. Ik durf er niet over te beginnen.

Heeft iemand raad?

M.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anne RoosVivian Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne Roos

Hee M! Wat ontzettend goed van je dat je dit uiteindelijk toch hebt gedeeld op ons forum! Ik snap heel goed dat je het lastig vindt om hierover te beginnen bij je moeder. Je zegt ook dat je vindt dat dit niet is hoe het hoort, dat ben ik met je eens. Het is heel logisch dat je beide ouders wil zien en je zou je daar niet schuldig over hoeven voelen. Ik denk dat je moeder jou het liefst gelukkig ziet, en ik denk ook dat als je haar dit allemaal vertelt, ze het zal begrijpen. Ik zou beginnen… Lees verder »

Vivian

Lieve M, Ik wil ten eerste zeggen dat ik het ontzettend knap en moedig vind dat je hier jouw verhaal met ons deelt, dank je wel hiervoor! “Dat is mijn weekend” goh dat klinkt herkenbaar zeg. Toen ik jong was vond ik dat nooit zo erg, maar naarmate ik ouder wordt vind ik het steeds vervelender klinken. Alsof ik een soort gebruiksvoorwerp ben wat geleend wordt of zo iets. Ik denk niet dat het zo naar bedoelt is, maar af en toe voelt het niet fijn. Ik had geluk dat mijn moeder mij een keuze gaf ik hoe vaak en… Lees verder »