Tessa (16) in

Mijn moeder manipuleert

TW’: zelfmoord

Ik had laatst ruzie met mijn moeder over dat ik en mijn broertje en zusje week om week wouden( het is nu 10/4) en mijn moeder staat dat niet, technisch gezien mag ik wel zelf bepalen maar ik ga niet zonder mijn broertje en zusje. We vroegen waarom het van haar niet mocht en ze bedenkt steeds excuusjes zoals ‘je broertje leert niet goed bij je vader’ terwijl dat volkomen onzin is, en juist het tegenovergestelde. Maar na veel geschreeuw van mijn moeder en gehuil van mij vertelde ze tegen mij dat je zichzelf wou vermoorden door deze situatie, mijn vader en mij. Maar ik weet dat ze dit alleen doet zodat ze me kan dwingen om haar kant te kiezen tegen mijn vader. Maar toch ben ik bang dat elke keer als ik voor mijn recht om te kiezen wil vechten, dat ze me dat weer verteld. Ze verteld me steeds dingen die ik niet wil horen over hoe de scheiding verliep en forceert mij om te luisteren, meestal zijn ze ook maar half waar als ik er later achteraan ga bij mijn vader en zijn kant hoor. Ik probeer elke keer een volwassen gesprek met haar aan te gaan maar dan weet ze altijd wat ze moet zeggen om mij aan het huilen te krijgen en dan wil ik gewoon weg… Ik weet dat ze mij manipuleert. hebben jullie tips hoe ik dit kan aanpakken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisanne
11 maanden geleden

Lieve Tessa, wat een enorm lastige situatie waar je in zit en wat goed dat je VillaPinedo hebt gevonden voor wat extra hulp. Allereerst zou ik willen zeggen dat het heel knap is wat je doet! Je hebt door wat je moeder mogelijk wil bereiken en je probeert er zo goed mogelijk mee om te gaan, maar ook voor jou en je broertje en zusje het beste te regelen. Het is niet jouw taak om die enorme last op je schouders te dragen, maar ik kan me voorstellen dat het wel zo voelt. Als tip zou ik het volgende mee… Lees verder »

Aimée
11 maanden geleden

Hoi Tessa Ik ben Aimée en heb ook gescheiden ouders. Ik zou het ook heel moeilijk vinden in jou situatie vooral als ze zegt dat ze zichzelf wil vermoorden door jou en je vader.heb je het er al met je vader over gehad? Je zou ook tegen je moeder kunnen zeggen hoe je je hierover voelt want als je daar niks over zecht weet je moeder ook niet hoe jij je voelt erover. Ook zou je tegen je moeder kunnen zeggen dat je die dingen over hoe de scheiding is verlopen niet wilt horen en hopelijk dat ze daar dan… Lees verder »