Yara (18) in

Mijn moeder en stiefvader zijn gescheiden

Hoi, ik ben Yara (18 jaar). In 2020 zijn mijn moeder en stiefvader gescheiden. Mijn stiefvader vond zijn collega van werk blijkbaar leuker dan mijn moeder. Niemand had het zien aankomen omdat het altijd super gezellig was bij ons thuis. Ik had een hele goede band met mijn stiefvader en stiefbroertje, het voelde alsof hij mijn tweede vader was en mijn stiefbroer mijn echte broer (ik ben zelf enigskind). Het is dus al twee jaar geleden dat ze zijn gescheiden, maar ik heb het er nog steeds moelijk mee. Soms probeer ik aan iemand uit te leggen hoe het voor mij was om dit mee te maken, maar het voelt alsof niemand mij écht snapt. Hoe leg ik uit dat het voelt alsof ik mijn kleine broertje kwijt ben geraakt. Het was alsof ik twee keer een echte scheiding meemaakte. Van het een op het andere moment had ik geen contact meer met mijn stiefvader en stiefbroer. Het voelde alsof ons gezin in een keer uit elkaar werd gerukt. Ik wist eerst niet eens wat ik van mijn stiefvader moest denken. Moet ik hem haten wat hij ons gezin heeft aangedaan? Ik noem hem zelfs nog steeds mijn stiefvader terwijl ik geen contact meer met hem heb… Ik zou gewoon zo graag willen dat mijn leven nog hetzelfde was als vóór de scheiding. Ik wil gewoon dat iemand mij écht begrijpt als ik het heb over de scheiding.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
24 dagen geleden

Hi Yara, Goed dat je een berichtje schrijft op het forum. Ik herken mezelf heel erg in jouw verhaal! Ik heb ook een tweede scheiding meegemaakt tussen mijn moeder en stiefvader, ik was toen 15 jaar. Ook ik heb twee stiefbroers die ik zie als mijn ‘echte’ broers. Het kwam bij mij ook superonverwacht.. Wat ik heel erg herken is dat je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Dat het allemaal maar mee zou moeten vallen omdat het niet om je ‘echte’ familie gaat, terwijl het even veel pijn kan doen. Het is dus ook echt niet raar dat… Lees verder »

Yara
18 dagen geleden
Reply to  Nina

Hoi Nina, Heel erg bedankt voor je antwoord! Ik vind het echt fijn om te horen dat ik niet alleen ben met dit, dat voelde namelijk wel altijd zo. Dat wat je zei over mensen die je niet begrijpen en dat ze zeggen dat het ’toch niet je echte familie was’ is vooral heel herkenbaar. Ik heb op het moment nog wel contact met mijn stiefbroertje en niet met mijn stiefvader. Dit is mijn eigen keuze, ik vind het heel lastig om mijn stiefvader te zien of te spreken. Gelukkig kan ik nog wel soms met m’n stiefbroertje afspreken. Liefs… Lees verder »

Nadine
24 dagen geleden

Hee Yara, Wat goed dat je een berichtje hebt geschreven. Ik herken je verhaal meteen. Je schrijft dat je eigenlijk twee scheidingen hebt meegemaakt. Bij mij is dit ook gebeurd en ik vond ook de tweede keer juist enorm heftig. Zelf merkte ik ook dat het juist als je wat ouder bent enorm veel impact kan hebben. Ook ik had het totaal niet aan zien komen. Naar is dat hè? Ik wil je in ieder geval graag zeggen dat je gevoelens meer dan logisch zijn! En je mag ook boos zijn om wat er is gebeurd. Mij heeft het geholpen… Lees verder »