Julia (16) in

Mijn moeder commandeert

Mijn moeder commandeert mij de hele dag, terwijl hier geen reden voor is. Ze heeft smetvrees en als ik dus bijvoorbeed van de wc kom of van mijn kamer commandeert zij vanaf de bank dat ik moet handen wassen. Dan schreeuwt ze vanaf de andere kant van het huis hoe dit moet in details. Net zo met tandenpoetsen bijvoorbeeld. Ik voel me gekleineerd en ze doet naar mijn idee net alsof ik 2 ben.
Ik heb dit meerdere keren verteld en telkens hoor ik dat ik mij niet moet aanstellen. Wat moet ik doen om het voor mij fijn te houden thuis

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
V.
V.
21 dagen geleden

Hoi Julia, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om deze vraag te stellen! Ik herken deze situatie ook heel erg! Vroeger was dat al zo, maar laatst toevallig ook nog. Mijn moeder was een weekendje weg dus ik was lekker in haar huis gaan zitten (wat ook van haar mocht hoor!). Daar had ik natuurlijk ook gekookt in de avonden. Toen ze terug kwam had ik alles expres extra goed schoon gemaakt omdat ik weet dat ze dat belangrijk vind. Ze liep de keuken in en zei: ja je kan wel zien dat je hier gekookt hebt! Je… Lees verder »

Julia
19 dagen geleden
Reply to  V.

Hi, wat fijn om je berichtje te lezen. Ik herken mijzelf hier zo in! Ik ben helaas enigskind, en mijn vader woont in het buitenland. Mijn moeder en ik zijn daarom erg op elkaar aangwezen. Normaal namen we dan even een weekendje afstand van elkaar, maar dat kan helaas niet meer zo maar door corona. Mijn moeder werkt ook veel, ze is lerares, dus zij is net als mij veel thuis nu. Daarom botst het ook zo. Ik heb meerdere keren, heel rustig haar verteld wat mijn probleem is en hoe ik me daar bij voel. Helaas snapt ze dit… Lees verder »

SolarSun
22 dagen geleden

Hoi Julia, Vervelend dat je moeder je zo commandeert. En fijn dat je hiervoor op dit forum terecht kwam. Het is voor mij ook wel herkenbaar. Een paar jaar terug toen ik ongeveer jouw leeftijd had, heb ik iets vergelijkbaars meegemaakt. Ik had best wel vaak ruzies of onenigheden met mijn moeder, waarbij ze mij steeds opdrachten gaf om dingen te doen thuis, omdat ik het anders niet ging doen of ging uitstellen. En als dit op een gegeven moment te vaak gebeurde, raakte ik een beetje eraan gewend om de dingen te doen en kon ik ook nogal geïrriteerd… Lees verder »

Julia
21 dagen geleden
Reply to  SolarSun

Bedankt voor je reactie, fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Ik zal je advies opvolgen! Dankjewel