Anoniem (Ouder dan 24) in

Mijn moeder..

Hallo allemaal,

Ik wil graag even mijn verhaal kwijt over mijn moeder. Ik ben 28, mijn ouders zijn 6 jaar geleden gescheiden, toen mijn vader bij mijn moeder wegging omdat hij een andere vriendin had. Mijn moeder was uiteraard erg gekwetst en boos dat hij was vreemdgegaan. Dat snap ik heel goed en ik snap ook dat het tijd kost om dat te verwerken, maar ik heb het idee dat ze nu nog steeds heel verdrietig en wrokkig is. Ze denkt dat ze het verwerkt heeft en heeft haar leven ook wel weer op orde enzo, maar ze praat vaak negatief over hem en ik voel gewoon aan alles dat ze niet gelukkig is. Ze lijkt nergens echt van te genieten, ze is veel minder vrolijk dan vroeger, en als ze wel vrolijk is dan heb ik het idee dat ze dat speelt, om aan mij of aan de wereld niet te laten zien wat ze eigenlijk voelt.

Ik word hier zelf heel verdrietig van, ik kan het niet aanzien dat ze zo doet. Maar als ik erover probeer te praten, ontkent ze het – ze zegt dat het goed met haar gaat en dat ze natuurlijk boos op m’n vader is om wat hij gedaan heeft, maar dat ze het achter zich heeft gelaten. Volgens mij gelooft ze dat ook echt. Ik denk dat ze depressief is, maar dat niet herkent/onderkent. Dus doet ze er ook niks aan. Ik wil me er niet verantwoordelijk voor maken en ik weet ook dat ik er niks aan kan doen, maar toch vreet het aan me. Ik zou haar zo graag weer eens gelukkig zien.

Liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Feline
Feline
9 jaren geleden

He Anoniem, Wat een lastige situatie voor jou. Ik hoor uit je verhaal dat je erg veel om je moeder geeft, en vindt het ook erg lief dat je hier om advies komt vragen. Je moeder heeft een moeilijk periode meegemaakt in haar leven, en voelt zich momenteel wat minder goed. Het is moeilijk voor jou zoals je al zegt om toe te kijken dat je moeder niet meer gelukkig is. Wanneer er sprake is van een depressie weet ik uit ervaring dat de weg naar onderkennen van het probleem vaak een lange tijd duurt. Mensen voelen zich vaak schuldig… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Beste Anoniem, Ik snap je verhaal heel goed, bij mij thuis was het precies hetzelfde. Ook mijn vader ging van mijn moeder scheiden omdat hij een relatie had met iemand anders. Dat is een klap in je gezicht en natuurlijk voel je je gekwetst. Als ik naar mijn moeder kijk dan zie ik ook wel dat zij in haar uiterlijk is veranderd en ze toch ook haar zorgen heeft. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen en onderneemt ze veel en zie ik aan haar dat zij hier positieve energie uithaalt. Dat jij aan jouw moeder ziet dat zij niet echt meer… Lees verder »