Anoniem (13) in

Mijn jeugd is beïnvloed

Hoi, ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit wil gaan typen maar ik moet even mijn hart luchten. Mijn ouders zijn al 8 jaar gescheiden. Al best lang dus, ik heb het gevoel dat door al het geruzie, kanten kiezen, nieuwe stiefmoeders, rechter, gevecht etc. Dat mijn jeugd heel erg beïnvloed is, omdat ik vaak heel erg verlegen ben rond iedereen behalve mijn zus en ik meer een introvert ben geworden naarmate ik ouder werd. Ik zou heel graag therapie willen om hulp te krijgen van iemand en gewoon alles kan zeggen. Ik weet alleen niet hoe ik dat aan mijn ouders vraag aangezien die denken dat alles goed met mij gaat. Ook heb ik veel moeite met school en krijg ik vaak te horen van mijn ouders dat ik beter mijn best moet doen terwijl ik het gevoel heb dat ik dat niet kan
•hoe los ik dit op?

Heel erg bedankt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bodine
2 dagen geleden

Hoi Anoniem, wat goed dat je hier je hart lucht. Ik hoop dat dat alleen al geholpen heeft. Ik herken het heel erg wat je schrijft over dat je het gevoel hebt dat je jeugd beïnvloed is door de scheiding van je ouders. Ik denk (ik weet het bijna wel zeker) dat dit voor heel veel andere kinderen ook zo voelt en dat is ook helemaal niet gek, het beïnvloed ook enorm je leven omdat er zo veel veranderd. Daarin ben je niet alleen! Wat dapper en wijs dat je erover nadenkt om in therapie te willen gaan, dat op… Lees verder »

Ella
6 dagen geleden

Lieve Anoniem, Wat fijn dat je je hart bij ons hebt gelucht! Hoe voelt dat? Wat je schrijft over dat jouw jeugd is beïnvloed door de scheiding herken ik. Dit gevoel had ik ook, ik werd onzeker en angstiger toen ik in de puberteit terecht kwam. Na een tijdje ben ik een lange tijd somber geweest omdat ik al mijn gevoelens opkropte. Toen ben ik zelf naar de huisarts gegaan om met iemand over mijn gevoelens te kunnen praten. Ik kan me nog goed herinneren hoe spannend ik dit vond. Achteraf ben ik super blij dat ik deze keuze heb… Lees verder »