Rosa (13) in

Met wie moet ik praten??

Hoi, ik ben rosa en mijn ouders liggen nu in een scheiding. Mijn hele familie heeft het er moeilijk mee omdat niemand het had verwacht. Ze hebben geen ruzie maar ik vind het heel moeilijk hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb het al aan mijn vriendinnen verteld alleen die proberen me te helpen maar ze snappen het niet echt. Ik durf niet naar mijn ouders of zussen omdat die het er ook moeilijk mee hebben en dan kom ik ook nog met mijn problemen. Met wie moet ik erover praten?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Thom
14 dagen geleden

Hoi Rosa, Wat naar om te horen dat je ouders in scheiding liggen. Ik begrijp dat dit een heel lastige tijd voor je is, vooral omdat het voor iedereen in de familie onverwacht kwam. Zelf heb ik ook een soortgelijke situatie meegemaakt, en het is nooit makkelijk. Het is goed dat je het met je vriendinnen hebt gedeeld, maar het kan inderdaad lastig zijn als ze niet helemaal begrijpen wat je doormaakt. Misschien kan je, als je eraan toe bent, nogmaals proberen uit te leggen wat je precies voelt en nodig hebt van hen. Soms hebben mensen gewoon wat tijd… Lees verder »

Amber
14 dagen geleden

Hey lieve Rosa! Wat fijn dat je het Villa Pinedo platform hebt gevonden om je vraag te kunnen stellen. Wat vervelend dat je ouders gaan scheiden. Ik kan me voorstellen dat het extra lastig is als je het niet hebt zien aankomen en er dan ineens veel verandert. Wat goed van je dat je het al hebt vertelt aan je vriendinnen, super stoer! Misschien snappen ze de situatie niet helemaal maar je kan er wel altijd even je hart luchten, wat ook al wellicht een beetje helpt. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik ook 13 jaar en vond ik… Lees verder »

Astrid
Astrid
15 dagen geleden

Lieve Rosa, Wat fijn dat je jouw verhaal wilt delen op het forum! Ik snap dat het lastig is als niemand het heeft zien aankomen. Toen mijn ouders gingen scheiden waren vrienden en familie ook geschrokken omdat ze niet wisten dat het niet zo goed ging tussen mijn ouders. Wat je verteld over je vriendinnen die het niet helemaal begrijpen herken ik ook heel erg, maar er zijn ook vriendinnen die me wel snappen omdat ze zelf ook gescheiden ouders hebben. Dat je ouders en je zussen het er ook moeilijk mee hebben, betekent niet dat je het er niet… Lees verder »