Skip to content
Nelly (19) in

Met een professional praten

Hallo allemaal,
Mijn ouders zijn een hele tijd geleden (ongeveer toen ik 8/9 was) met een enorme vechtscheiding uit elkaar gegaan.
Hun contact is nooit beter geworden in al die jaren, en al woon ik nu op kamers, merk ik dat de situatie heel veel impact heeft gehad op hoe ik ben en hoe ik me voel.
Ik zou graag met een professional hierover willen praten, maar ik weet niet zo goed hoe ik daarmee moet beginnen. Ik heb in mijn hoofd dat dat nogal duur is, en ik zit toch echt met een studentenbudget. Ga je hiervoor naar de huisarts? Ik weet dat er studentenpsychologen bestaan, maar ik weet niet precies of die hiervoor bedoeld zijn.

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
NicoleAmberElisabethGerjanMona Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole

Hoi lieve Nelly, Ik zie dat je al veel reacties hebt gehad wat fijn! Ik vind het echt super knap van je dat je hulp zoekt! Ik wilde zelf jarenlang niet accepteren dat ik hulp nodig had, toen ik uiteindelijk toch hulp zocht vond ik dat zo ontzettend fijn. Super goed van je dus! 🙂 Ik herken je situatie ook helemaal, ik besefte eindelijk dat ik hulp nodig had maar zat ook met een studentenleven met weinig geld. Omdat ik toch echt hulp nodig had ben ik uiteindelijk toch naar de praktijkondersteuner van mijn huisarts gegaan en ik heb mijn… Lees verder »

Amber
Amber

Hi Nelly, Wat goed dat je ons hier hebt gevonden en wat een goede vraag. Onwijs dapper van je dat je je bewust bent van je gevoelens en dat je daar iets mee wilt doen. Mijn ouders zijn 20 jaar geleden gescheiden (ook een hele tijd geleden, dus ;)) en ik heb vanaf mijn 11e jaar professionele hulp. Ik begon daarmee omdat ik onwijs heftige en realistische nachtmerries kreeg over mijn stiefmoeder en moeder. Mijn vader bood toen aan eens langs te gaan bij een psycholoog, waar ik nog steeds heel veel profijt van heb. Ik merk namelijk ook dat… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Nelly, bedankt voor jouw vraag op het forum. Ik kan heel goed begrijpen dat de (v)echtscheiding van jouw ouders nu nog veel impact heeft op jou. Mijn ouders zijn ook lang geleden uit elkaar gegaan (ik was 15), maar ik merk nog steeds dat dit mij als persoon heeft veranderd, in positieve, maar ook in negatieve zin. Het praten met een psycholoog of een andere professional kan je veel laten inzien. Een basispsycholoog (dus een psycholoog die geen specifieke klachten behandelt, zoals bijvoorbeeld eetstoornissen o.d.) wordt gewoon vergoed door jouw zorgverzekeraar. Wel moet je hiervoor een dooverwijzing hebben van… Lees verder »

Gerjan

Hee Nelly, Wat mooi dat je je vraag hier stelt. Wat jij beschrijft herken ik heel goed. Mijn ouders zijn ook al een jaar of 12/13 gescheiden. Ook hun scheiding bracht de jaren erna veel problemen met zich mee. En dan is het toch knap van ons dat we als kinderen ons staande kunnen houden in een heftige scheiding. Ouders en de mensen eromheen beseffen vaak niet altijd wat voor impact dit heeft op een kind, nu en later. Jou situatie lijkt in grote lijnen op die van mij. Mijn ouders zijn ook al een hele tijd geleden gescheiden. Ook… Lees verder »

Mona

Lieve Nelly, Wat dapper van jou om je verhaal hier op het forum te delen. Ik vind het heel vervelend om te horen dat de situatie nog steeds zoveel met jou doet. Knap van jou dat je hiervoor hulp wilt gaan zoeken. Ik kan mij heel erg herkennen in jouw verhaal. Toen ik op kamers ging wonen kwam ik er ook in een keer achter, dat gebeurtenissen uit mijn verleden, zo’n grote impact op mij hadden gehad. Hierdoor ging ik ook opzoek naar professionele hulp voor mezelf. Ik zal je kort mijn route vertellen, misschien dat jij er wat aan… Lees verder »