Nina (12) in

Meer durven praten

Ik wil meer durven praten. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nikki
2 jaren geleden

Zeg tegen je vader / moeder of verzorger : Hey ik vind dat ik wel wat vaker zou willen meepraten. Probeer zelf heel kalm te blijfen dat helpt❤️.

Saar
2 jaren geleden

Probeer eerst tegen je vriendinnen meer te praten en dan pas verder dan heb je een rustige opstart!

Romy
2 jaren geleden

Hoi Nina, wat goed dat je het forum hebt gevonden om deze vraag te stellen. Als ik je vraag zo lees, krijg ik de indruk dat je misschien moeite hebt met praten? Dat is iets wat ik herken, want het kan soms best lastig zijn! Ik ben nu 25 jaar en ik vind het soms nog steeds wel moeilijk. Ik merk namelijk dat ik liever ‘sterk’ wil zijn dan dat ik om hulp vraag. Eigenlijk is dat best onhandig, want ik word veel blijer als ik met anderen over mijn gevoel kan praten. En anderen vinden het vaak ook fijn… Lees verder »

ayden
2 jaren geleden

het is erg moeilijk om mensen te vertrouwen daar heb ik soms ook nog last van maar probeer gewoon een gesprek te beginnen met iemand en vertel gewoon precies hoe jij je voelt. maar ik zou eerst beginnen met een familie lid die je echt vertrouwd. dan kan je steeds meer uitbreiden en naar andere mensen. misschien zelfs met je mentor of juf/meester

Ruanne
2 jaren geleden

Hoi lieve Nina,
Wat knap dat je een berichtje hebt geplaatst op het forum. Wist je dat je met een buddy kunt praten via Villa Pinedo? Deze gesprekken zijn anoniem en hier kun je jouw verhaal kwijt. Misschien dat je hierdoor meer durft te praten?
Groetjes,
Ruanne