Froukje (13 jaar) in

Meer bij mama zijn

hallo allemaal,

mijn ouders zijn nu 1,5 jaar gescheiden en er is volgens mij niks veranderd. ik wordt er helemaal gek van. bij ons is de afspraak dat ik 8 dagen bij m’n moeder ben en 6 dagen bij mijn vader, alleen heb ik liever alleen mijn moeder. ik wil mijn vader het liefst alleen nog in vakanties zien en die dingen. ik ben 13 dus mijn mening mag gehoord worden, maar ik ben bang dat als ik bij mijn moeder blijf dat er iets met mijn zusje gebeurd. mijn vader vindt mij zeg maar het perfecte kind (waar ik niet blij mee ben) en hij vindt mijn zusje maar een kleuter en ze hebben dan ook erg vaak ruzie. ze schreeuwen altijd tegen mekaar en ik krijg daar buikpijn van. er zijn veel dingen gebeurd waar ik me niet helemaal lekker bij voelde, maar ik vertelde niks, ik bouwde juist een soort muur van verdriet en boosheid. en die muur die is laatst ingestort, zelfs zo erg dat ik had overwegen om zelfmoord te plegen. dit heb ik goed met mijn moeder besproken en ik heb alles verteld en zo die muur steen voor steen ook afgestapeld. ik ben 2 dagen terug ook naar een speciale psycholoog geweest en heb er nog meer over gepraat en gek genoeg hielp het echt. ik ben er nu dus uit, zoals ik in het begin vertelde, dat ik bij mijn moeder wil wonen. maar ik ben dus bang wat er dan met mijn zusje gaat gebeuren, ze is pas 11 dus er wordt nog niet echt naar haar geluisterd. mijn vader die wil nou met mijn zusje en mij om een tafel om te praten, maar daar zie ik heel erg tegenop. ik weet dat dit een lang verhaal was , maar ik hoop dat jullie ideeën voor me hebben.
en voor de mensen die net als mij een muur bouwen: echt niet doen het heeft alleen maar effect op je school en je gaat langzamerhand aan jezelf twijfelen! hoe erg je praten met mensen ook vindt je moet het met iemand bespreken anders heb je waarschijnlijk net als mij dat je een keer instort! en geloof me dat is niet fijn.

groetjes Froukje -xx-

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Renée
7 maanden geleden

Hoi lieve Froukje, Wat fijn dat je ons hebt gevonden en super knap dat je vraag hier durft te stellen! Wat ontzettend vervelend om te lezen dat je eigenlijk wel weet wat je wilt, maar ook nog met heel veel andere dingen in je gedachten zit! Ik heb zelf eigenlijk in de situatie van jouw zusje gezeten. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik ongeveer dertien jaar was (net zoals mijn zus). Wij hebben best lang om de week van huis gewisseld, dus om de zeven dagen naar de andere ouder. Ik heb met mijn zus (en mijn moeder)… Lees verder »

Wessel
7 maanden geleden

Hoi Froukje, Wat goed van je dat je je verhaal met ons hebt willen delen! Het klinkt alsof je een hele heftige periode hebt gehad. Ik ben erg blij om te horen dat je goede hulp hebt gekregen met je verdriet en boosheid. Daar mag je heel erg trots op zijn, dat je die stap hebt genomen! Ik denk dat je advies ook veel mensen hier zal helpen! Verder heb je groot gelijk. Jouw mening mag gehoord worden! En die van je zusje ook. Hoe jullie je voelen, en wat jullie graag willen, is erg belangrijk. Heb je al eens… Lees verder »